Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Δεν υπάρχει αυτή η προοπτική (για υπερδομή στου Ζερβού), αν προκύψει τέτοιο θέμα θα υπάρξει αντίδραση»

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Δεν υπάρχει αυτή η προοπτική (για υπερδομή στου Ζερβού), αν προκύψει τέτοιο θέμα θα υπάρξει αντίδραση»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ανάληψη καθηκόντων του κ. Στεφανάδη ως βουλευτής Σάμου.

«Η έννοια ικανοποίηση (ως προς το έργο) έχει διαβάθμιση, σίγουρα είναι θετικό το πρόσημο. Θα πει κανείς, θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα, μιλάω συνολικά σαν κυβερνητική πολιτική.

*** (για το προσφυγικό) Με την πολιτική της αποτροπής δεν έρχονται ροές για την ώρα, παρά την όξυνση των σχέσεων με τους γείτονες και αυτό έγινε χωρίς να παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Επομένως είναι μια πολιτική στη σωστή κατεύθυνση, από την άλλη πλευρά προχωρά η διαδικασία της μετεγκατάστασης, σίγουρα είναι καλύτερη η κατάσταση ένα χρόνο μετά, απ’ ότι ήταν ένα χρόνο πριν.

Μακάρι να μπορούσε ως δια μαγείας να εξαφανιστεί αυτός ο πληθυσμός και να πάει αλλού, αυτά δε γίνονται και τα 8.000 άτομα που συσσωρεύτηκαν στη Σάμο και χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη ανθρωπίνων όντων και ψυχών, δεν μπορεί να λυθεί ούτε σε ένα χρόνο, ούτε σε περισσότερο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχει αυτή η προοπτική (για υπερδομή στου Ζερβού), αν προκύψει τέτοιο θέμα θα υπάρξει αντίδραση. Η δομή είναι για 1.500 και ίσως για ένα ποσοστό παραπάνω αλλά σε καμία περίπτωση για 8.000».

Κατά τον απολογισμό της επίσκεψης του βουλευτή Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη στη Σάμο, με ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, αναφέρθηκαν και στον κ. Στεφανάδη.

«Η αντιπολίτευση είναι θεμιτή και αναγκαία και χρήσιμη στις δημοκρατίες και στην Ελληνική δημοκρατία. Αλλά κανείς να κινείται θέλοντας να ξεχάσει τα γεγονότα που συνέβησαν επί ΣΥΡΙΖΑ ή παραποιώντας την πραγματικότητα δεν είναι σωστό και χρήζει απάντησης. Ο κ. Μιχαηλίδης είναι συμπαθέστατος, είναι γιατρός, είναι χαμηλών τόνων, εκλέγεται από το 2015 βουλευτής, δεν είναι νεοεκλεγμένος. Διερωτώμαι, η Χίος έλυσε τα προβλήματα της με τη συμβολή του; Ήρθε στη Σάμο να λύσει τα προβλήματα της , με το σκεπτικό ότι ολιγωρεί ο τοπικός βουλευτής της. Αυτό αγγίζει τα όρια της αστειότητας».

Σε σχετικό δελτίο τύπου του, ο κ. Στεφανάδης αναφέρει «Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Βουλευτή Σάμου, ο οποίος «δυστυχώς» δεν εξελέγη με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή που πρέπει να είναι και είναι στο πυρήνα της ουσίας του ρόλου του Βουλευτή.

Βεβαίως, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις για το ρόλο του Βουλευτή, αφού κατ΄ εμάς και κατά την κυβερνώσα παράταξη της χώρας μας, σήμερα ο ρόλος αυτός δεν εξαντλείται σε συγκεντρώσεις, αντισυγκεντρώσεις, «αγανακτισμένους», κινήματα τύπου «δεν πληρώνω» κ.α. Αλλά ο ρόλος του είναι κυρίως στο κοινοβούλιο και σε συνεχή επαφή με την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, αναδεικνύοντας πάντα τα δίκαια αιτήματα του νομού και των κατοίκων του.

Καταλήγοντας, θα συνιστούσαμε στους συντάκτες του δελτίου τύπου, να κάνουν την αυτοκριτική της παράταξης τους, που με την πολιτική που άσκησαν 4,5 χρόνια δημιούργησαν την αφόρητη κατάσταση που βιώνει το νησί με το μεταναστευτικό- προσφυγικό πρόβλημα, αντί να κρίνουν και να επικρίνουν τις δραστηριότητες του εκλεγμένου Βουλευτή Ν. Σάμου».

Για τα μέτρα στήριξης προς τους επαγγελματίες, ο κ. Στεφανάδης ανέφερε ότι θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από το πέρασμα του κορωνοϊού.

Ως προς τις πανεπιστημιακές σχολές, αναμένονται αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας , ενώ θα είναι μέριμνα του δήμου να βρεθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις.

00Groomers22

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης νέος Περιφερειακός Διοικητής Ν. Αιγαίου της Πυροσβεστικής. Αποστρατεύθηκε ο Πύραρχος Απόστολος Νταχμίρης

Ο Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης νέος Περιφερειακός Διοικητής Ν. Αιγαίου της Πυροσβεστικής. Αποστρατεύθηκε ο Πύραρχος Απόστολος Νταχμίρης

Νέος Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει Αρχιπύραχος Παναγιώτης Κοτρίδης, μετά την αποχώρηση του Αρχιπύραχου Βασίλη Κοκμοτού. Ο κ. Κοτρίδης προήχθη πρόσφατα στο βαθμό

Περισσότερα »
Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με ευχές και παιχνίδια και τα έστειλε στα παιδιά του Δήμου Δυτ. Σάμου

Η «Ονειρούπολη» Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με συναισθήματα, συγκινητικές ευχές και πολλά παιχνίδια και στέλνοντάς τα με το τρένο της αγάπης, κατάφερε να ενθουσιάσει

Περισσότερα »