Χριστιάνα Καλογήρου: Το σταθερό ζητούμενο, είναι να υπάρχει πάντα μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με κεντρικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό-προσφυγικό αλλά και τη διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε, ότι θα σταθεί ιδιαίτερα στα προβλήματα αυτά, αν και εφόσον γίνει πρωθυπουργός. «Πράγματι και τα δύο ζητήματα είναι προτεραιότητας και το θέμα του ΦΠΑ και το θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, βεβαίως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης είπα για άλλη μια φορά, ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας δεν είναι προνόμιο, είναι ένα μέτρο το οποίο άρει τις ανισότητες τις οποίες υπάρχουν. Ανισότητες οι οποίες σχετίζονται με τη νησιωτικότητα αλλά και με την απομάκρυνση των νησιών μας. Είναι το μόνο μέτρο που ουσιαστικά πιάνει το οικονομικό γίγνεσθαι».

Το σταθερό ζητούμενο, όπως είπε η κα Καλογήρου, είναι να υπάρχει πάντα μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το φαινόμενο με τον διαφορετικό ΦΠΑ στα νησιά, δημιουργεί ενδοπεριφερειακές ανισότητες, ενώ μπορούν να χαρακτηριστούν ως άδικες.

Στη Λέσβο υπήρξε μια γενναία αποσυμφόρηση από μετανάστες-πρόσφυγες, όμως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υπερσυγκέντρωση μεταναστών-προσφύγων στα νησιά. Παρά τις προσπάθειες εξακολουθούν να υπάρχουν 12.500 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Από αυτούς 4.000 βρίσκονται στη Σάμο, 7.000 Λέσβο και 1.500 στη Χίο, σύμφωνα με την κα Καλογήρου. Η προσπάθεια της αποσυμφόρησης δεν ήταν αρκετή για να λυθεί το θέμα, παρόλο που έφυγαν από τα νησιά γύρω στα 25.000 άτομα.

Η σκέψη φιλοξενίας λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, σε κλειστούς χώρους, δεν είναι εφικτή από την Περιφέρεια   Βορείου Αιγαίου, η λύση είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός αυτών των ανθρώπων, ενώ η πιο προσιτή λύση είναι η φιλοξενία τους σε πλοίο στο λιμάνι της Σάμου.

Η κα Καλογήρου, έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις επερχόμενες εκλογές , ενώ όπως είπε η κα Καλογήρου, ο χρόνος είναι μπροστά μέχρι τις εκλογές για να εξελιχθούν όλες οι καταστάσεις.  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »