Χριστιάνα Καλογήρου: Επιστολή σε προϊσταμένους ΔΟΥ Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου για τον ΦΠΑ

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε επείγον έγγραφο ερώτημα προς τους προϊσταμένους των ΔΟΥ Μυτιλήνης, Σάμου και Χίου προκειμένου να απαντηθεί το εξής ερώτημα:

Για τα έργα τα οποία πραγματοποιούνται στα νησιά που καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ και τα τιμολόγια εκδίδονται σε τόπο όπου ισχύει η προσωρινή παράταση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ, με ποιο ποσοστό θα γίνει ο τελικός υπολογισμός του ΦΠΑ.

Το ερώτημα αυτό όχι μόνο εγείρεται αμέσως μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά ταυτόχρονα φανερώνει την προχειρότητα και τη βιασύνη με την οποία αντιμετωπίζεται το συνολικά κρίσιμο αυτό ζήτημα για τα νησιά.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Θέμα: Ισχύον Φ.Π.Α. για τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα νησιά που καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α.

κ. Προϊστάμενε,

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου του Νομού Λέσβου, Οινουσσών και Ψαρών του Νομού Χίου και Ικαρίας, Φούρνων και Θύμαινας του Νομού Σάμου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκτελεί έργα σε αυτά ως Κύριος του Έργου και η Διευθύνουσα Υπηρεσία (Δ/νση Τεχνικών Έργων) εδρεύουν αντιστοίχως σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο που είναι και τόπος κατάρτισης της σύμβασης και τιμολόγησης, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το ποσοστό με το οποίο θα γίνει ο τελικός υπολογισμός του Φ.Π.Α. από

01.01.2018.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »