Χωρίς παιδίατρο παραμένει το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου μετά την άδεια που πήρε η μοναδική παιδίατρος κα Δήμητρα Λάμπρου που καλύπτει εδώ και μήνες μόνη της, τις ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής αποσπασμένη από το ΚΕΦΙΑΠ.

Ενώ υπήρξε άμεση κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε για την αντικατάστασή της,   για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η άδειά της, τόσο από τον βουλευτή Σάμου Χ. Στεφανάδη ο οποίος ζήτησε με τη σειρά του την παρέμβαση του υπουργού Β. Κικίλια δεν έχει καλυφθεί η παιδιατρική κλινική.

Συγκεκριμένα ενώ ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διέταξε την μετακίνηση του ιατρού Γεώργιου Υφαντή, Διευθυντή Παιδιατρικής, Υπεύθυνο για το Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου, στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων», από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 έως και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, για κάλυψη επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών του Παιδιατρικού Τμήματός του, ο κ. Υφαντής δεν προσήλθε (για άλλη μια φορά) καθώς έκανε χρήση της άδειας ανατροφής που δικαιούται.

Να σημειώσουμε ότι η άδεια ανατροφής προηγήθηκε της απόφασης της Διοικήτριας της 2ης ΔΥΠΕ κας Όλγας Ιορδανίδου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του κ. Υφαντή που εργάζεται επίσης στο Κ.Υ. Καρλοβάσου, έκανε η ίδια χρήση της συγκεκριμένης άδειας την οποία διέκοψε για άγνωστους λόγους πριν λίγες ημέρες.

Την άδεια ανατροφής του κ. Υφαντή υπέγραψε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρλοβάσου Γιώργος Κουτσοδόντης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει ζητηθεί από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου να μετακινηθεί παιδίατρος για να επιλυθεί προσωρινά το πρόβλημα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύονται εννέα μικρά παιδιά και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη Μαιευτική Κλινική (τοκετός) και τα χειρουργεία των παιδιών.

Το Νοσοκομείο Σάμου διαθέτει Παιδιατρική Κλινική εννέα κλινών και εξυπηρετεί 30.000 πληθυσμό, 4-5 χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες και το καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές.

Η Ομοσπονδία ζητούσε από τον Υπουργό Υγείας την άμεση επίλυση του προβλήματος, καθώς όπως τονίζει «κινδυνεύουν τα παιδάκια που βρίσκονται στο νησί».

Επίσης τεράστιο θέμα έχει προκληθεί και στην Μαιευτική Κλινική καθώς απαιτείται παρουσία παιδιάτρου στις καισαρικές τομές αλλά και για την εξέταση των νεογνών.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »