Χωρίς γιατρούς κορωνοϊού τα ΚΥΤ ΒΙΑΛ, Μόριας και Σάμου

Χωρίς γιατρούς κορωνοϊού τα ΚΥΤ ΒΙΑΛ, Μόριας και Σάμου

Έληξαν στις 31 Αυγούστου οι συμβάσεις των γιατρών που προσελήφθησαν εκτάκτως για τις ανάγκες ελέγχου του κορωνοϊού στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, της Μόριας και της Σάμου (Βαθύ) χωρίς να έχουν αντικατασταθεί.

Οι συμβάσεις και των τελευταίων γιατρών έληξαν τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 και αντικαταστάτες δεν έχουν εμφανισθεί, αφού στην από 17 Αυγούστου 2020 σχετική πρόσκληση – προκήρυξη του αντιπεριφερειάρχη υγείας κ. Παντελή Βρουλή ουδείς ανταποκρίθηκε.

Ως εκ τούτου η πρόσκληση – προκήρυξη επαναλαμβάνεται από τον κ. Βρουλή και σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, με καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων την προσεχή Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 15:30.

Και αυτή τη φορά ζητούνται γιατροί, συνολικά έξι, δύο για κάθε ΚΥΤ, κατά προτίμηση ειδικοτήτων παθολογίας, γενικής ιατρικής και παιδιάτρου, νοσηλευτές ή βοηθοί νοσηλευτών ελλείψει αυτών, οι οποίοι θα εξετάζουν σε πρωινή ή σε απογευματινή βάρδια, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (εξωτερικά ιατρεία περιφέρειας Βορείου Αιγαίου) έξω από τα ΚΥΤ Μόριας, ΒΙΑΛ και Σάμου), μετανάστες – πρόσφυγες με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού.

Οι αιτίες που δεν εμφανίζονται ενδιαφερόμενοι γιατροί είναι κυρίως η καθυστέρηση της πληρωμής τους, λόγω της γραφειοκρατίας των υπηρεσιών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και η έλλειψη βασικού εξοπλισμού, που καθιστά από δυσχερή έως αδύνατη την εκτέλεση των ιατρικών καθηκόντων στο ιδιαίτερα κρίσιμο πεδίο ελέγχου του κορονοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ παρουσιάσθηκε πρόσφατα έλλειψη ειδικών προστατευτικών στολών και ο γιατρός αναγκάσθηκε να καταφύγει στο νοσοκομείο Χίου και να «ζητιανέψει» στολές.

astraparis.gr

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χριστιάνα Καλογήρου: Οι αιτήσεις χρηματοδότησης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων (Σάμου και Κρήτης) παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Χριστιάνα Καλογήρου: Οι αιτήσεις χρηματοδότησης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων (Σάμου και Κρήτης) παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης Μεταφορικού Ισοδυνάμου Επιχειρήσεων για το Α’ εξάμηνο του 2020 παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020. Ανταποκρινόμαστε στο αίτημα

Περισσότερα »