Χωρίς γιατρό για άλλη μια φορά η Θύμαινα

Χωρίς γιατρό για άλλη μια φορά η Θύμαινα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Στέλιος Μαρκάκης, κάτοικος Θύμαινας και πρώην δημοτικός σύμβουλος. Αγαπάει και ασχολείται τόσο πολύ με τον τόπο του που του έχουν προσδώσει το παρατσούκλι «Ο Θυμαινάρχης».

Τα μικρά νησιά αντιμετωπίζουν διαρκώς το πρόβλημα με τους γιατρούς, καθώς η σχεδόν μηδαμινή υποστελέχωση στον τομέα υγείας φέρνει τους κατοίκους σε απόγνωση. Αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ένας γιατρός στους Φούρνους, ενώ κανείς στη Θύμαινα.

Οι κάτοικοι κάνουν εκκλήσεις ακόμα και στον κ. Ταξίαρχο της Σάμου για να πάει στον νησί έστω ιατρός του Στρατού, να συμβάλλει στην ιατρική περίθαλψη των κατοίκων.

Ο μικρός πληθυσμός στο νησί προσφέρει στους ιατρούς που δέχονται να πάνε στο νησί, δωρεάν διαμονή ως δέλεαρ για την παραμονή τους εκεί.

Ο κ. Μαρκάκης εκλιπαρεί για την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων, ώστε να ακουστεί το δίκαιο αίτημά τους στο ανάλογο υπουργείο, για να μην αισθάνονται πολίτες γ΄ κατηγορίας. Αυτοί που βρίσκονται στα σύνορα και κρατάνε ζωντανά τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

00Groomers22

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »