Χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή στη Θύμαινα όπου δεν υπάρχει γιατρός. Οι εκκλήσεις των κατοίκων δεν φτάνουν στα αυτιά των αρμοδίων

Χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή στη Θύμαινα όπου δεν υπάρχει γιατρός. Οι εκκλήσεις των κατοίκων δεν φτάνουν στα αυτιά των αρμοδίων

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Θύμαινας βιώνουν την απόλυτη τραγωδία. Για άλλη μια φορά ανθρώπινη ζωή χάνεται χωρίς να μπορεί να δεχθεί την ιατρική φροντίδα, όπως γίνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Και αυτό γιατί στη Θύμαινα δεν υπάρχει γιατρός. Η κραυγή αγωνίας είναι πολύ έντονη για ένα περιστατικό που συμβαίνει για δεύτερη φορά.

Αυτή τη φορά τη ζωή του έχασε ένας 65χρονος, όπου είχε μεταβεί στη Θύμαινα για τις διακοπές του.

Οι κάτοικοι της Θύμαινας φωνάζουν όσο πιο δυνατά μπορούν:

«Έγινε ένα περιστατικό στο νησί, δεν έχει γιατρό και πέθανε ένας άνθρωπος αβοήθητος για δεύτερη φορά πάνω στο λιμάνι.

Δεν έχουνε ιατρό εδώ και 2 μήνες και έχουν τύχει 2 περιστατικά και έχουμε χάσει 2 συνανθρώπους μας αβοήθητους».

Προφητική ήταν η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Radio Café 102.4, o κ. Στέλιος Μαρκάκης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και ο επονομαζόμενος «Θυμαινάρχης» για την έλλειψη ιατρού στις 8 Ιουλίου 2020.

«Τα μικρά νησιά αντιμετωπίζουν διαρκώς το πρόβλημα με τους γιατρούς, καθώς η σχεδόν μηδαμινή υποστελέχωση στον τομέα υγείας φέρνει τους κατοίκους σε απόγνωση. Αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ένας γιατρός στους Φούρνους, ενώ κανείς στη Θύμαινα».

Οι κάτοικοι κάνουν εκκλήσεις ακόμα και στον κ. Ταξίαρχο της Σάμου για να πάει στον νησί έστω ιατρός του Στρατού, να συμβάλλει στην ιατρική περίθαλψη των κατοίκων.

Ο μικρός πληθυσμός στο νησί προσφέρει στους ιατρούς που δέχονται να πάνε στο νησί, δωρεάν διαμονή ως δέλεαρ για την παραμονή τους εκεί.

Ο κ. Μαρκάκης εκλιπαρεί για την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων, ώστε να ακουστεί το δίκαιο αίτημά τους στο ανάλογο υπουργείο, για να μην αισθάνονται πολίτες γ΄ κατηγορίας. Αυτοί που βρίσκονται στα σύνορα και κρατάνε ζωντανά τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανακοινώθηκαν οι λίστες επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σάμου. Εγγραφές μέχρι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι λίστες επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σάμου. Εγγραφές μέχρι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για τα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). Το ΔΙΕΚ Σάμου καλεί τους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν το αποτέλεσμα της αίτησής τους

Περισσότερα »