Βραβεύτηκαν οι Εθελοντές της Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων στην «Εκδήλωση ευχαριστίας»

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη βράδυ (24/01) στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου με τίτλο «Εκδήλωση ευχαριστίας», εκεί όπου από κοινού η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, βράβευσαν για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, όλους αυτούς που απαρτίζουν το εθελοντικό κίνημα της ΠΕ Σάμου.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος αναφέρθηκε στα όσα θετικά προσφέρουν οι Εθελοντές όταν τους ζητηθεί η συνδρομή τους. Η Αντιπεριφέρεια είναι πάντα κοντά τους και προσπαθεί να τους συνδράμει οικονομικά, έστω με αυτές τις λίγες πιστώσεις που διαθέτει.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, είπε ότι σαν Περιφέρεια πρέπει να είμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, είτε έχουμε αρμοδιότητα, είτε όχι. Προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας να δηλώνουμε παρών και να είμαστε κοντά σας σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Ο Εθελοντισμός είναι μια κοινωνική δύναμη και ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Είμαστε δίπλας και συμπαραστεκόμαστε στο Εθελντικό κίνημα.

Ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας είπε ότι οι δύο βαθμοί τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν το εθελοντικό κίνημα.

Ο Σύμβουλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιώργος Στάντζος, αναφέρθηκε στο ρόλο του Εθελοντικού Κινήματος, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

00EkdilosiEfxaristias01

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλος (Πύραρχος) αναφέρθηκε στο πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει το εθελοντικό κίνημα της Σάμου και ότι μόνη της η Πυροσβεστική δεν μπορεί να προχωρήσει και ν’ αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Χρειάζονται και οι εθελοντές, χρειάζονται όλοι και ότι μόνο του το κράτος δεν μπορεί. Χρειάζεται συνεργασία. Οι πυρκαγιές του 2000 που είχαμε στη Σάμο, είναι πλέον μάθημα για διδασκαλία στις σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Διοικητής της Πυρσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου κ. Παναγιώτης Κοτρίδης είπε ότι σχεδόν στα δύο χρόνια που είναι στη Σάμο κατάλαβε πόσο πολύτιμη είναι η προσφορά του Εθελοντικού κινήματος. Είναι ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια του εκάστοτε Διοικητή. Δήλωσε δε εντυπωσιασμένος όταν οι Εθελοντές έκανα αγώνα δρόμου για το ποιος θα ρίξει πιο γρήγορα το νερό για κατάσβεση. Αυτούς τους ανθρώπους θα θυμάμαι για πάντα.

00EkdilosiEfxaristias05

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Αντώνης Κωστάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου κ. Παναγιώτης Κοτρίδης, ο Υπολιμενάρχης Σάμου κ. Αντώνης Ραπατζίκος, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ.κ. Ιωάννης Σταμούλης και Αναστάσιος Μανιάτης. Επίσης παρόντες ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής, οι Αντιδήμαρχοι Σάμου κ.κ. Πάρης Παπαγεωργίου και Τάσος Καλατζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Άννη Ανδρεάδου, Ελισαίος Μαυρατζώτης, Νίκος Στεφανής και Χρίστος Χατζηχριστοδούλου, ο Έπαρχος Ικαρίας κ. Παναγιώτης Γενούζος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου π. Δημήτρης Ρηγάκης, εκπρόσωποι των Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος εθελοντών, κάνοντας την αίθουσα του αμφιθεάτρου να είναι ασφυκτικά γεμάτη.

Με βάση τη συνεχή προσπάθεια για ενίσχυση και οργάνωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας παρουσιάστηκαν και  παραδόθηκαν οι βραδυφλεγής στολές (300 στον αριθμό), που η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου προμηθεύτηκε και διέθεσε στους εθελοντές δασοπυροσβέστες των νησιών μας.

Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, αναμνηστικά διπλώματα, ενώ υπήρχε και μικρός μπουφές και φυσικά οι απαραίτητες συζητήσεις για την πορεία του Εθελοντικού Κινήματος.

00EkdilosiEfxaristias04

«Για εμάς ο εθελοντισμός αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αγάπης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, κινητήρια δύναμη που μας καθιστά ενεργούς πολίτες.

Για μας Εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο του ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Με το παράδειγμά τους καταρρίπτουν στην πράξη αντιλήψεις που θέλουν να υπερισχύει στη ζωή μας ο ορθολογισμός και η μεγιστοποίηση των υλικών αγαθών σε σχέση με την κοινωνική προσφορά και συμπαράσταση.

Με το παράδειγμά τους αναδεικνύουν και δίνουν νόημα σε αξίες όπως η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία, σε μια εποχή που κυριαρχεί ο ατομικισμός και η ιδιοτέλεια.

Και το παράδειγμα αυτό αναδεικνύει ξανά αυτό που πάντα ήταν κοινός τόπος:

Ότι δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος όταν δίπλα σου υπάρχει πόνος, φτώχεια, αρρώστια και δυστυχία.

00EkdilosiEfxaristias03

Είναι η αισιόδοξη θεώρηση ενός κόσμου και η απάντηση στη μιζέρια και τη μεμψιμοιρία που δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας σήμερα.

Εμείς υπηρετούμε το στόχο να υπάρξει μια διαρκής υποστήριξη του εθελοντικού κινήματος, πρώτα απ’ όλα από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Πιστεύουμε πως η ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων οδηγεί στην ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αλλάζει τόσο το πρόσωπο της κοινωνίας, όσο και η ποιότητα ζωής των μελών της.

Αυτή η δεξαμενή των ενεργών πολιτών πρέπει ν’ αποτελέσει την ισχυρή βάση πάνω στην οποία θα δομήσουμε την κοινωνία… της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της συνοχής και της ανθρωπιάς που οραματιζόμαστε και αξίζουμε ως χώρα και ως κοινωνία.

Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε για τη σημαντική και πολυδιάστατη προσφορά σας».

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε σε λίγο ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα