Βράβευση του Δήμου Σάμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Σύλληψη 17χρονου και 22χρονου στον αερολιμένα της Σάμου, για   κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 ολοκληρώθηκε με μια σημαντική πρωτιά για τη χώρα μας, που αφορά στην συμμετοχή ελληνικών Δήμων στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού! Το 2017 συμμετείχαν συνολικά 2.526 πόλεις (110 περισσότερες από πέρυσι) και από την Ελλάδα οι συμμετοχές έφτασαν τις 87.

Ο Δήμος Σάμου είναι μεταξύ των δήμων που θα βραβευθούν, την κατηγορία Small Municipalities, αύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις 17:30 στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, σε μία εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης και το Ζάππειο Μέγαρο (Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων). Μια τιμητική εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί ένα ευρωπαϊκό θεσμό που, τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει κινητοποιήσει χιλιάδες ευρωπαϊκούς Δήμους σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας. Αντίστοιχα μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει δεκάδες ελληνικοί Δήμοι που συμμετέχουν στον θεσμό.

Αξιοσημείωτη, ωστόσο, διάκριση αποτελεί η συμπερίληψη ελληνικών δήμων μεταξύ αυτών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους και το 2017, όπως αυτές αξιολογήθηκαν και επελέγησαν στην κατηγορία των Δήμων – πόλεων με πληθυσμό έως 50.000 κατοίκους. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μεταξύ των διακριθέντων και φέτος βρίσκεται ο Δήμος Σάμου. Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Σάμου πέρυσι ήταν ο μόνος ευρωπαϊκός νησιωτικός δήμος που προκρίθηκε στην τελική δεκάδα!    

Jumbo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Γιώργος Στάντζος: Η Πολιτεία να κατανοήσει το οικονομικό και κοινωνικό κόστος του κάθε lockdown και να σχεδιάσει ολοκληρωμένα σχέδια στήριξης των τοπικών κοινωνιών

Από τις πρώτες μέρες της πανδημίας και πριν φτάσουν τα κρούσματα στο νησί μας ζητήσαμε ελέγχους στις πύλες εισόδου του νησιού προς όλα τα καθ´ύλην

Περισσότερα »