«Βουλιάζουν» η Σάμος και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου από τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές. Άλλοι 40 περίπου συνελήφθησαν νότια του Πυθαγορείου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και με αριθμούς που πλησιάζουν (ίσως και να έχουν ξεπεράσει) το 2015 – 2016. Στοχοποιημένα πλέον τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με την κρατική μηχανή να δείχνει ανήμπορη (μέχρι στιγμής) να διαχειριστεί το πρόβλημα σύμφωνα με αυτά που υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σήμερα σ’ ένα περιστατικό στη Σάμο, νότια του Πυθαγορείου εντοπίστηκε από το πορτογαλικό σκάφος του Frontex, πλαστική μηχανοκίνητη λέμβος με 40 περίπου αλλοδαπούς.

Πλέον δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το πόσα άτομα βρίσκονται στο νησί της Σάμου (αλλά και στα άλλα νησιά), εκτός από το εβδομαδιαίο δελτίο τη Ύπατης Αρμοστείας.

Επίσης καμία εξέλιξη στο θέμα του νέου ΚΥΤ (περιοχή σφαγείων «ΚΝΙΤΗ») και η κατάσταση δείχνει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Τα όσα ακούγονται ότι περίπου 1000 άτομα είναι έτοιμα ν’ αναχωρήσουν από τη Σάμο κι αυτό δείχνει μακρινό όνειρο, εφ’ όσον σύμφωνα με αξιωματούχους της Κυβέρνησης γίνονται ενέργειες για να βρεθούν τέσσερα νέα στρατόπεδα στην περιοχή της Αττικής, που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες – μετανάστες.

Σύμφωνα με στοιχεία που πλησιάζουν την πραγματικότητα, από την 1η ως και την 18η Αυγούστου, έφθασαν στα Ελληνικά νησιά συνολικά 4.105 πρόσφυγες και μετανάστες. Ο αριθμός αυτός σύμφωνα με τα στατιστικά είναι αυξημένος κατά 138% σε σχέση την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπου άγγιζε τους 1.727 πρόσφυγες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, που έχει επιφορτιστεί με το μεταναστευτικό. επανέλαβε ότι «μόνη της η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση του ζητήματος».

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »