Βόρειο Αιγαίο: Πάνω από 100.000 έλεγχοι, οι πολίτες συμμορφώνονται

Βόρειο Αιγαίο: Πάνω από 100.000 έλεγχοι, οι πολίτες συμμορφώνονται

Τα αριθμητικά στοιχεία και τα αποτελέσματα των ελέγχων, που διενεργούνται στο Βόρειο Αιγαίο, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, κατά τις τρεις εβδομάδες που εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Συνολικά, στο χρονικό διάστημα από 23 Μαρτίου έως και σήμερα, έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 100.000 έλεγχοι στους Νόμους Λέσβου, Χίου και Σάμου, με 621 βεβαιωμένες παραβάσεις, αριθμός που όπως επεσήμανε ο υποστράτηγος κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι δεν έχουν αυστηρό και τιμωρητικό χαρακτήρα, προτρέποντας τους πολίτες να ενεργούν με σύνεση και προσοχή, σεβόμενοι τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την πολιτεία, αλλά και τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται.

Έλεγχοι γίνονται ταυτόχρονα και περιμετρικά των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Συνολικά, περισσότερες από 15.000 αποτροπές εξόδου προσφύγων και μεταναστών έχουν πραγματοποιηθεί κατά τις τρεις αυτές εβδομάδες.

00Paravaseis

Ο κ. Ντουρουντούς ανέφερε πως οι πολίτες συμμορφώνονται με τις επιταγές της πολιτείας, εστίασε όμως στο γεγονός πως κατά την 3η εβδομάδα των ελέγχων αυξήθηκαν αισθητά οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση, τονίζοντας πως σε ένα βαθμό έγινε κατάχρηση από όσους θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες συγκεκριμένων ημερών.

Κλείνοντας, ο κ. Ντουρουντούς χαρακτήρισε δύσκολη την εβδομάδα που διανύουμε, λόγω του Πάσχα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι τόσο οι Αρχές όσο κι οι πολίτες θα κάνουν αυτό που πρέπει για να επιτευχθεί ο στόχος, που δεν είναι άλλος από τις μικρότερες δυνατές απώλειες εξαιτίας του κορονοϊού.

Πηγή: www.stonisi.gr

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

«Η δημιουργία κλειστής, ελεγχόμενης δομής είναι η λύση στο ακραίας συνθετότητας μεταναστευτικό ζήτημα» αναφέρει σε ανάρτησή της η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Περισσότερα »
Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με επιτυχία συνεχίσθηκε η 4η ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκεκριμένα στην πόλη της Σάμου. Παράλληλη εκδήλωση για τον Δήμο

Περισσότερα »
Μήνυμα του Δημάρχου Αν. Σάμου Γιώργου Στάντζου για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Πίεση στον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο από ΜΚΟ για «συνεργασία» και εξεύρεση εξωτερικής δομής για Covid-19

Στον προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος έγραψε «Με ποιό δικαίωμα παρουσιάζεται ΜΚΟ στο Δήμο και ζητά “συνεργασία” υποδεικνύοντας

Περισσότερα »