Βιβλιοπαρουσίαση από τον Σύλλογο «Ηδύλη»

Βιβλιοπαρουσίαση από τον Σύλλογο «Ηδύλη»

Ο Σύλλογος Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη» διοργανώνει την παρουσίαση της πρόσφατης έκδοσης του πρώτου βιβλίου που εξέδωσε με τίτλο «ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ». Το βιβλίο περιλαμβάνει οχτώ συν δέκα διηγήματα της Νίτσας Κιάσσου και της Έλσας Χίου, εμπνευσμένα από τη Σάμο,σε επιμέλεια των Βαγγέλη Δημητριάδη και Χρίστου Λάνδρου.

Εικοστός αιώνας, προ-τουριστική περίοδος, Μαραθόκαμπος Σάμου, Γιαλός, λιμάνι-ταρσανάς: η Ιστορία, η Λαογραφία, η οικογενειακή ζωή, οι συμπεριφορές, οι προσδοκίες, τα σχέδια, οι περιπέτειες, τα σχόλια για τα καθ’ ημάς, οι εκτιμήσεις για τους απέναντι γείτονες της Μικρασιατικής ακτής. τα ταξίδια –πραγματικά και της φαντασίας–, η αγάπη για τον τόπο όπως αποτυπώνονται στη βιωματική μνήμη και στα ακούσματα…

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Άννα Ασημίνα, η φιλόλογος Δήμητρα Τριβέλα, ο ιερέας π. Φώτιος Βλάχος και οι συγγραφείς. Θα υπάρχει συμμετοχή της Μικτής χορωδίας του Συλλόγου η οποία θα τραγουδήσει πολυφωνικά επεξεργασμένα παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και έκθεση χειροποίητης κούκλας με τίτλο «Οι κούκλες του εγκλεισμού» στο Σπίτι της Ηδύλης. Πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές της Άννας Ασημίνα σε μία ανακατάταξη ιδεών και ανακυκλώσιμης ύλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο των λυόμενων, πρώην Γυμνασίου Καρλοβάσου, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, ώρα 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Σημ.: Προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τα θεάματα από το Υπουργείο Πολιτισμού.

00Dodekanisossamostoday760x140

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »