Βασίλης Πανουράκης: Τέθηκαν σε λειτουργία οι οικίσκοι έξωθεν του ΚΥΤ και θα χρησιμοποιηθούν ως προσωρινό ιατρείο

Βασίλης Πανουράκης: Τέθηκαν σε λειτουργία οι οικίσκοι έξωθεν του ΚΥΤ και θα χρησιμοποιηθούν ως προσωρινό ιατρείο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης.

Οικίσκοι τοποθετήθηκαν έξω από το ΚΥΤ Σάμου, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως προσωρινό ιατρείο για να εξετάζονται μετανάστες-πρόσφυγες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.

Ήδη εγκαταστάθηκαν ένα γιατρός και δύο νοσηλευτές, είναι εξοπλισμένοι οι οικίσκοι, ενώ λείπουν θερμόμετρα μετώπου που είναι δύσκολο να βρεθούν στην αγορά λόγω της κατάστασης.

00Antiper01

«Αναμένονται να τοποθετηθούν άλλοι δύο οικίσκοι και τα οποία εύχομαι να μην λειτουργήσουν σαν καραντίνα. Πάντα βέβαια για κάθε ενέργεια σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και τον διευθυντή του νοσοκομείου για να δούμε πως θα χειριστούμε το κάθε περιστατικό».

Υπάρχουν ενστάσεις για το μέρος που τοποθετήθηκαν τα κοντέινερ, καθώς είναι κοντά οι χημικές τουαλέτες και οι κάδοι απορριμμάτων. Είναι δύσκολη η μεταφορά των τουαλετών, όμως ίσως υπάρξει αλλαγή θέσης στους κάδους. Τοποθετήθηκαν σε αυτό το σημείο λόγω μη ύπαρξης άλλου κατάλληλου χώρου, ενώ αναμένονται και επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ενώ τα έξοδα αναλαμβάνει αποκλειστικά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.    

00Antiper03

Η Π.Ε. Σάμου λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, λόγω και των αδειών ειδικού σκοπού, όμως τα συνεργεία εξακολουθούν και εργάζονται , μάλιστα: «Από τον Αγ. Κωνσταντίνο μέχρι τη νέα οδό προς το Καρλόβασι κάνουμε έναν αγώνα δρόμου, θα μπει και η γέφυρα στα Πλατανάκια, όπως κάνουμε κι έναν αγώνα δρόμου και για την παράκαμψη του Ευδήλου». Γίνονται προσπάθειες και για το αλιευτικό του Ηραίου, ενώ σημαντικό να περάσει το master plan λιμένα Βαθέος.

«Δυστυχώς η γραφειοκρατία που επικρατεί στο Ελληνικό δημόσιο λειτουργεί σαν τροχοπέδη στα οποιαδήποτε σχέδια».

StathisAndreas

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »