Βασίλης Πανουράκης: «Σε προληπτική καραντίνα 3μελής οικογένεια προσφύγων που είχε μεταβεί στην Αθήνα. Να μην υπάρχει καμία ανησυχία»

Βασίλης Πανουράκης: «Σε προληπτική καραντίνα 3μελής οικογένεια προσφύγων που είχε μεταβεί στην Αθήνα. Να μην υπάρχει καμία ανησυχία»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου με την συνδρομή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου, εγκατέστησε δύο οικίσκους στη περιμετρική ζώνη του ΚΥΤ Σάμου με σκοπό την λειτουργία ιατρείου πρώτης αξιολόγησης σε τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων κορωνοϊού στους διαμένοντες στο ΚΥΤ.

Μετά από τηλεφώνημα του Διοικητή του ΚΥΤ Σάμου στον κ. Πανουράκη, ζητήθηκε η χρήση ενός οικίσκου για οικογένεια μεταναστών-προσφύγων (1 ζευγάρι + 1 μικρό παιδί – (Σύριοι)) που ταξίδεψαν στην Αθήνα και επέστρεψαν στη Σάμο, ενώ μετά από σύσταση, τους ζητήθηκε να μπουν σε 14ημερη καραντίνα.

«Να μην υπάρχει καμιά ανησυχία στον κόσμο, δεν έχουμε κανένα κρούσμα και είπα ότι δεν διαθέτω τον συγκεκριμένο οικίσκο για την συγκεκριμένη οικογένεια και δεν φέρω και καμία ευθύνη. Οι οικίσκοι δεν ανήκουν σε εμάς, κάναμε μια προσπάθεια και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μας τους έστειλε.

Εφόσον λοιπόν δόθηκε άνωθεν εντολή να μείνουν σ’ έναν από τους δύο οικίσκους (που τοποθέτησε έξτρα ο Στρατός), αναλαμβάνουν και την ευθύνη. Με διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρχει φύλαξη από αστυνομικούς και ότι όλα θα πάνε καλά. Έχουν αναλάβει την σίτισή τους και τη φροντίδα, από εκεί και πέρα εγώ δεν φέρω καμιά ευθύνη και δεν έχω και καμιά αρμοδιότητα, απλά γιατί το συγκεκριμένο θέμα αφορά άλλους».  

Στο χώρο που έχουν τοποθετηθεί οι οικίσκοι αλλά και γενικά στον περιμετρικό δρόμο, συνεργείο της Π.Ε. Σάμου ξεκίνησε καθαρισμούς από το ύψος της Ταξιαρχίας μέχρι τον πάνω κόμβο. Γενικά έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός και χορτοκοπτική όλων των δρόμων του νησιού και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και εργασίες στην Ικαρία.

Επίσης στην περιοχή Πλατανάκια θα γίνουν εργασίες στο γεφύρι, όπως και στον δρόμο στην αρχή του οικισμού του Αγ. Κωνσταντίνου, ενώ αναμένονται οι δημοπρατήσεις και αναμένονται αποφάσεις για μεγάλα έργα σε Σάμο και Ικαρία.

VKDMarketMegalo

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »