Βασίλης Πανουράκης: Η συγκέντρωση στους Μυτιληνιούς ήταν μια παρωδία και κάποιοι πήγαν για να κάνουν προεκλογικό αγώνα

Η «Ανατροπή» επισκέφθηκε τα Σκουραίικα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε ο νεοεκλεγέντας Περιφερειακός σύμβουλος, κ. Βασίλης Πανουράκης.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που ταλανίζουν το νησί της Σάμου, είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ο κ. Πανουράκης, όπως είπε, πάντα είχε ξεκάθαρες θέσεις και πριν τις εκλογές και είχε το θάρρος της γνώμης και άποψής του, «ήταν ενσυνείδητη η απουσία μου από τη συγκεκριμένη συγκέντρωση (Μυτιληνιούς), εγώ συρόμενο κανενός δεν μπορώ να γίνω.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δυστυχώς μας ήρθε πολύ γρήγορα στην Ελλάδα. Ειδικότερα η Σάμος έχει υποστεί μεγάλες συνέπειες. Από την στιγμή που ο κάθε πρόεδρος αντιδρά σε ένα συγκεκριμένο σημείο που δεν υπεδείχθη από κανέναν, ούτε από την δημοτική αρχή, ούτε από την Περιφέρεια, το συγκεκριμένο σημείο, για να γίνει δηλαδή το νέο κέντρο (Ζερβού), αυτό δεν σημαίνει όμως πως αυτό στο Βαθύ μπορεί να παραμείνει άλλο, η εικόνα της πόλης είναι απαράδεκτη. Εγώ θα προσπαθήσω, πάση θυσία, το υπάρχον ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου να κλείσει. Αλλά δεν μπορώ όμως ν’ ακούω και ανοησίες από στόματα υποψηφίων βουλευτών. Το να κλείσουν όλα, να μην υπάρχει τίποτα».

Αυτός ο χώρος θα πρέπει να είναι εκτός πόλης, είπε ο κ. Πανουράκης, μακριά και να ελέγχεται από την Αστυνομία, το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική και αν όχι κλειστού τύπου, ελεγχόμενο, «είναι απαράδεκτη η κατάσταση στην πόλη».

Όπως τόνισε ο κ. Πανουράκης, επί μία 5ετια υποφέρει η πρωτεύουσα του νησιού και το τι θα γίνει είναι ένα καθημερινό ερώτημα. Προσφυγή δεν γίνεται στο συμβούλιο Επικρατείας για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς ανήκει στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης το όλο ζήτημα.

Ως προς την τοποθεσία που θα μπορούσε να γίνει. Ο κ. Πανουράκης ξεκαθάρισε πως πρέπει να γίνει εκτός πόλης και η σημερινή κυβέρνηση αναλαμβάνει και την ευθύνη, όπως και η νέα που θα αναλάβει (εάν γίνει κάτι τέτοιο).

«Όπου και να γίνει είμαι υπέρ να έχει παιδική χαρά, να έχει πολυιατρείο, τηλεόραση για να απασχολούνται. Δεν μπορούν να καταλαμβάνουν τις παιδικές χαρές και να μην μπορούν να πηγαίνουν τα δικά μας παιδιά».

Η συγκέντρωση στου Μυτιληνιούς «ήταν μια παρωδία και κάποιοι πήγαν για να κάνουν προεκλογικό αγώνα και είχε και 15 ανθρώπους από τους Μυτιληνιούς» .

Το πρώτο πράγμα που θα συζητηθεί παρουσία του νέου Περιφερειάρχη και των δύο νεοεκλεγμένων δημάρχων είναι το θέμα του ΚΥΤ αλλά και το θέμα του βιολογικού, ενώ η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

00VKDMarket

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα