Βασίλης Πανουράκης: Δεν επαιτούμε αποσυμφόρηση αλλά την απαιτούμε

Βασίλης Πανουράκης: Δεν επαιτούμε αποσυμφόρηση αλλά την απαιτούμε

Παρά τις υποσχέσεις από τους αρμόδιους για άμεση λύση του προβλήματος, το οποίο έχει προκύψει μετά τις τελευταίες πυρκαγιές που ξέσπασαν προ ημερών στο Κ.Υ.Τ Σάμου με τους 500 μετανάστες, σήμερα πραγματοποιείται επαναεισδοχή τους στο Κ.Υ.Τ.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και συνεπής σε όσα μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Αρχή έχει υποστηρίξει, θέλω να ενημερώσω τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου, ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία φορέων του νησιού με θέμα συζήτησης την κατάληψη του Περιφερειακού δρόμου από μετανάστες, γεγονός το οποίο δημιούργησε εκτός των άλλων προβλημάτων και δυσκολία στην καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της πόλης και αφού ήρθα σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, πρότεινα την μεταφορά με πλοία των ανθρώπων αυτών εκτός νησιού και όχι την επαναφορά τους εντός Κ.Υ.Τ.

Αφενός οι συνθήκες που διαβιούν εν μέσω της κρίσης του Κορωναϊού αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία του νησιού καθώς δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα που έχει προτείνει ο ΕΟΔΥ, αφετέρου αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει η ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού την οποία εδώ και μήνες εξαγγέλλει η Κυβέρνηση.

Ευελπιστώ πως έστω και αργοπορημένα η Κυβέρνηση όπως κατάφερε αλλάζοντας τακτική να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών και να φυλάξει επιτυχημένα τα σύνορά μας για τον μήνα Απρίλιο μηδενίζοντας τις αφίξεις νέων μεταναστών- προσφύγων, (κάτι που φυσικά ελπίζουμε να διατηρηθεί), έτσι θα καταφέρει έστω και αργοπορημένα να συνειδητοποιήσει πως η μεταφορά των μεταναστών εκτός νησιού είναι απαραίτητη για το ξεκίνημα της σταδιακής επαναφοράς στην ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωση της πόλης.

Δεν επαιτούμε αποσυμφόρηση αλλά την απαιτούμε. Δεν αξίζουμε και δεν είναι δίκαιη η κοινωνική, πολιτισμική, ανθρωπιστική και οικονομική καταστροφή που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Καλούμε τους υπεύθυνους να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες απέναντι στον λαό της Σάμου.

00VKDGROUP

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Lockdown: Κολλημένοι στα social media οι Έλληνες – Διέξοδο αλλά και κατάθλιψη δείχνει έρευνα

Lockdown: Κολλημένοι στα social media οι Έλληνες – Διέξοδο αλλά και κατάθλιψη δείχνει έρευνα

Οι συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και τα lockdown πυροδότησαν την υπάρχουσα τάση ανάπτυξης της ψηφιακής (digital) ζωής στην καθημερινότητα: όλοι ενημερώνονται, διασκεδάζουν, ψυχαγωγούνται, επικοινωνούν, αλλά και ψωνίζουν διαδικτυακά.

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ταυτοποιήθηκε ένα άτομο που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού, στην Ικαρία

Ταυτοποιήθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, ημεδαπός, ηλικίας 49 ετών, ο οποίος διακριβώθηκε ότι εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης, σε βάρος

Περισσότερα »