Βασίλης Κικίλιας από τη Σάμο: «Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα»

Βασίλης Κικίλιας από τη Σάμο: «Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα»

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας στη Σάμο το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της οποίας είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Πρώτη στάση το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου από το πρωί εργαζόμενοι είχαν προγραμματισμένη στάση εργασίας, με κύρια αιτήματα μαζικές προσλήψεις, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, πρόσληψη παιδιάτρου.

Στην είσοδο του νοσοκομείου τον περίμεναν και κυρίες από την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, οι οποίες παρέδωσαν στον υπουργό ψήφισμα με υπογραφές με κύριο αίτημα την άμεση πρόσληψη παιδιάτρου στην πολύπαθη Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου.

Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με διασώστες του ΕΚΑΒ, εργαζόμενες στην κουζίνα, ενώ είχε και προσωπική συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων Σάμου κατά την διάρκεια της οποίας του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, την ανάγκη πρόσληψης νέου προσωπικού, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

00KikkiliasSamo02

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Νοσοκομείου και στην πρώτη φάση της πανδημίας, σε ένα νησί που δεν έχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Ειδικότερα, από την αρχή του έτους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου:

– Έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

-Έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19.

– Έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων.

-Έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid-19

– Έχουν πλήρως αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα, το Νοσοκομείο διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ-Covid.

00KikkiliasSamo03

Επιπλέον, ξεκινούν έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τέλος, στο σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων.

Τον κ. Κικίλια συνόδευαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Στεφανής, ο Διευθυντής κ. Καραβασίλης, ο αντιπρόεδρος κ. Χατζηκωνσταντής και ο Βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

00KikkiliasSamo04

«Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου και για αυτό είμαι σήμερα εδώ.

Είδα το νοσοκομείο, μίλησα με τους εργαζομένους, με την διοίκηση, θα πάω στον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και το δημαρχείο. Μίλησα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, θα πάω στο Κ.Υ Καρλοβάσου.

Νομίζω είναι πλέον εμφανές ότι και το κομμάτι το υγειονομικό πρέπει να ενταχθεί στο όλο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω ως Υπουργός Υγείας να ξεκινήσω τις επισκέψεις μου στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας από την Σάμο».

00KikkiliasSamo05

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη της ΝΟΔΕ Σάμου, συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάμου κ. Στάντζο με κύριο θέμα την παραχώρηση κτιρίου εκ μέρους του Δήμου Αν. Σάμου στο ΕΚΑΒ, ενώ εν συνεχεία πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κ.Υ Καρλοβάσου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Groomers01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »