Βασίλης Κελλάρης (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος): Η διαχείριση του στρες, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στην τεκνοποίηση

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο μαιευτήρας- γυναικολόγος κ. Βασίλειος Κελλάρης .

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου, θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναλυθούν νέες τεχνικές και δεδομένα ως προς την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ένα θέμα που απευθύνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών, γύρω στις 300.000 στην Ελλάδα. Θα γίνει και μια προσέγγιση ως προς το πώς πρέπει να διαχειρίζονται αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία.

«Το μήνυμα που θα μείνει σε όλους τους ανθρώπους που θα έρθουν να παρακολουθήσουν είναι ότι, η επιστήμη προχωράει με γοργούς ρυθμούς, οι εξελίξεις είναι μεγάλες και ότι πλέον όλα τα ζευγάρια δύναται να τεκνοποιήσουν, να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους και να φέρουν στον κόσμο αυτό που πολύ επιθυμούν» τόνισε ο κ. Κελλάρης.

Απ’ όλο τον κόσμο, ταξιδεύουν στην Ελλάδα για το λεγόμενο «Ιατρικό τουρισμό», γιατί η Ελλάδα διαθέτει καταρτισμένο προσωπικό, πολύ καλά εργαστήρια, νομοθεσία η οποία σε σχέση με άλλες χώρες βοηθά πάρα πολύ σε διάφορες διαδικασίες, αλλά και τιμή που είναι προσιτή σε όλους. Αυτό, έχει οδηγήσει ζευγάρια από όλο τον κόσμο, να συνδυάζουν τις διακοπές τους με την επίσκεψη σε κέντρα αναπαραγωγής. Η υπογονιμότητα τα τελευταία χρόνια έχει εξισορροπήσει ως προς το ποιός είναι υπεύθυνος μέσα στο ζευγάρι, ο πιο ισχυρός παράγοντας υπογονιμότητας πλέον είναι ο ηλικιακός παράγοντας καθώς, όλο και περισσότερες γυναίκες προσέρχονται στα κέντρα σε πιο μεγάλη ηλικία.

Όπως εξήγησε ο κ. Κελλάρης, «Η επιστήμη έρχεται να δώσει τη λύση σε νέες γυναίκες που δεν θέλουν αυτή τη στιγμή για λόγους επαγγελματικούς, προσωπικούς και δεν θέλουν να τεκνοποιήσουν, να προχωρήσουν σε κρυοσυντήρηση ωαρίων. Η κρυοσυντήρηση είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται πολύ τα τελευταία χρόνια, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, είναι ανώδυνη, αναίμακτη, εύκολη. Για λίγες μέρες υποβάλλονται σε μια θεραπεία οι γυναίκες και μετά καταψύχονται ένας ικανοποιητικός αριθμός ωαρίων. Αυτή η πρακτική προτείνεται σε γυναίκες μεταξύ 25-35χρ. Εννοείται ότι αυτό δεν έχει κανένα νόημα να πάει μια γυναίκα να το κάνει στα 41 χρόνια της γιατί πλέον τα ωάριά της, το βιολογικό της ρολόι έχει προχωρήσει».

Ένα παράγοντας στην αποτυχία σύλληψης, είναι πολλές φορές η επιθυμία απόκτησης τέκνου που δημιουργεί άγχος και έντονο στρες στα νέα ζευγάρια και ιδιαίτερα στη γυναίκα, καθώς οι ρυθμοί της ζωής είναι αμείλικτοι. Η διαχείριση όμως του στρες, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στην τεκνοποίηση.

Ομιλητές της εκδήλωσης που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου, θα είναι ο μαιευτήρας- γυναικολόγος κ. Βασίλειος Κελλάρης, ο μαιευτήρας- γυναικολόγος κ. Κωνσταντίνος Πάντος και η βιολόγος κα Μαργαρίτα Χρονοπούλου.

Περισσότερα για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΕΠΣ Σάμου: Ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι για την ύπαρξη νερού στα αποδυτήρια γηπέδων και όχι με θέματα που δεν τους αφορούν

ΕΠΣ Σάμου: Ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι για την ύπαρξη νερού στα αποδυτήρια γηπέδων και όχι με θέματα που δεν τους αφορούν

Με μια «καυστική» ανάρτηση στο Facebook η ΕΠΣ Σάμου, αναφέρεται στη διακοπή υδροδότησης στα αποδυτήρια του γηπέδου Μυτιληνιών εν μέσω πανδημίας. Συνεχίζοντας η ΕΠΣ Σάμου

Περισσότερα »