Βαγγέλης Χατζηφωτίου: Ελάχιστα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στους δρόμους και τηρούνται οι οδηγίες του Υπουργείου μας λόγω κορονοϊού

Βαγγέλης Χατζηφωτίου: Ελάχιστα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στους δρόμους και τηρούνται οι οδηγίες του Υπουργείου μας λόγω κορονοϊού

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σάμου, κ. Ευάγγελος Χατζηφωτίου.

Τα υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ Σάμου λόγω της πανδημίας και των μέτρων που έχουν παρθεί μείωσε τα δρομολόγια στα άκρως απαραίτητα.

«Δυστυχώς ή ευτυχώς τα λεωφορεία βρίσκονται ακόμα στον δρόμο, δεν μας έχει γίνει ακόμα για καθολική απαγόρευση, όπως σε κάποια άλλα επαγγέλματα. Όμως είμαστε σε μια διαδικασία υπολειτουργίας το οποίο δυστυχώς έχει και κόστος χωρίς να επιφέρει κάτι.

Έχουμε κρατήσει κάποια ελάχιστα λεωφορεία για έναν κεντρικό κορμό, για την Δευτέρα και την Τρίτη επειδή τελειώνει ο μήνας, κανονίζουμε κάποια έκτακτα δρομολόγια για ευπαθείς ομάδες, αν χρειαστεί να κινηθούν κάποιοι για να εκπληρώσουν κάποιες υποχρεώσεις τους. Από την Τετάρτη (01/04) και μετά προβλέπουμε κάποια μείωση και δεν ξέρουμε αν δεν ληφθούν και άλλα μέτρα απαγόρευσης των συγκοινωνιών εντελώς».

Μόνο 2 λεωφορεία κάνουν αυτή την στιγμή δρομολόγια και σε αυτά οι επιβάτες είναι ελάχιστοι, πέντε – έξι το περισσότερο. Οι επιβάτες τηρούν γενικά τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης , ενώ υπάρχει και εγκύκλιος από το αρμόδιο υπουργείο οι επιβάτες να μην ξεπερνούν το 50% της πληρότητας. Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης σε πολλά σημεία της Ελλάδας τα ΚΤΕΛ έχουν κλείσει ή κάνουν ελάχιστα δρομολόγια.

Τo ΚΤΕΛ Σάμου με τα λεωφορεία του καλύπτουν το Καρλόβασι με το Βαθύ και προς την περιοχή του αεροδρομίου και ίσως από εβδομάδα να ανακοινωθούν κάποια δρομολόγια προς ορεινά χωριά αλλά αυτό θα γίνει κατόπιν ανακοίνωσής μας. Δυστυχώς όμως δεν ξέρουμε πως θα πάει η όλη κατάσταση.

00VKDMarket1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής σε οικία, στην ευρύτερη περιοχή του Βαθέος στη Σάμο

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής σε οικία, στην ευρύτερη περιοχή του Βαθέος στη Σάμο

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 27/28-09-2020 σε οικία, στην ευρύτερη περιοχή του

Περισσότερα »