ΤUI: Αναστέλλει λειτουργία στο μεγαλύτερο μέρος δραστηριότητάς της και προσφεύγει σε κρατική στήριξη

ΤUI: Αναστέλλει λειτουργία στο μεγαλύτερο μέρος δραστηριότητάς της και προσφεύγει σε κρατική στήριξη

Στην αναστολή του μεγαλύτερου μέρους των δραστηριοτήτων της προχωρεί ο ευρωπαϊκός tour operator ΤUI, ενώ παράλληλα θα ζητήσει κρατική βοήθεια, στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει καθηλώσει αερομεταφορές και παγκόσμιο τουρισμό.

Η ανακοίνωση της TUI πραγματοποιείται την ώρα που οι αερομεταφορείς ανά τον κόσμο ανακοινώνουν περικοπές στα αεροπορικά δρομολόγια και στις θέσεις εργασίας, καθώς οι χώρες αυστηροποιούν τους συνοριακούς περιορισμούς. «Σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια και ευημερία των πελατών και εργαζομένων μας ανά τον κόσμο παραμένει υψίστης σημασίας», ανέφερε η TUI στην ανακοίνωσή της.

Ο ευρωπαϊκός tour operator αποσύρει τις οικονομικές προβλέψεις της 11ης Φεβρουαρίου. Η μετοχή της υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά, εν μέσω της γενικότερης καθίζησης των μετοχών του αεροπορικού κλάδου. 

Παρότι διαθέτει ρευστότητα 1,4 δισ. ευρώ, εξετάζει διαφόρους τρόπους στήριξης πελατών, μετόχων και εργαζομένων. «Θα προχωρήσουμε σε σημαντικά μέτρα μείωσης κόστους ώστε να μετριάσουμε τον αντίκτυπο». ανέφερε, προσθέτοντας ότι εξετάζει και το ενδεχόμενο να ζητήσει κρατικές εγγυήσεις.

naftemporiki.gr

Πριν μερικές μέρες το Radio Café 102.4 είχε επικοινωνήσει με υπεύθυνο στέλεχος της εταιρείας στο Αννόβερο της Γερμανίας και μας είχε αναφέρει τα παρακάτω:

***Σχετικά με ερώτηση προς την TUI Group αναφορικά με τον ιό COVID19 δηλώνουμε τα εξής:  

Από την πρόσφατη εμφάνιση και εξάπλωση του ιού COVID19 σε όλο τον κόσμο, εμφανίζονται επιπτώσεις στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά. Στις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μείωση των κρατήσεων. Παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση πολύ προσεκτικά και αξιολογούμε τις επιπτώσεις. Ως εκ τούτου, είμαστε σε στενή επαφή με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο, εξετάζοντας από κοινού τις επιλογές για τη διαχείριση της πρόκλησης, για να μετριάσουμε τον αντίκτυπο τόσο στην TUI όσο και στους συνεργάτες της.

Ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Γεωργίου

Evangelos Georgiou

Senior Manager Media Relations International Markets

Corporate & External Affairs

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »