Τσελεμεντές και Σαμιώτικο κρασί

Έντεκα χρόνια γευστικών ταξιδεμάτων στο πανέμορφο Κυκλαδονήσι της Σίφνου με την επιτυχημένη «συνταγή» της παράδοσης να δίνει σαφές προβάδισμα στα τοπικά προϊόντα και την ανάδειξη της ξεχωριστής γαστρονομίας των νησιών.

Οι εποχές αλλάζουν, αλλά οι αυθεντικές γεύσεις μένουν. Οι συνταγές του Νίκου Τσελεμεντέ που καθόρισαν τις γευστικές προτιμήσεις των νεοελλήνων και αποτελούν «ευαγγέλιο» κουζίνας για περισσότερες από δέκα γενιές νοικοκυρών, δεν έχουν άλλο μυστικό από τα αγνά υλικά της μάνας-γης!

00EossTselementes01

Η ευλογημένη γη της Σάμου είναι η γενεσιουργός αιτία της εξαιρετικής ποικιλίας του «άσπρου μοσχάτου», του σταφυλιού που -με τον ακάματο μόχθο των αμπελοκαλλιεργητών- δίνει τα εκλεκτά ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Η ιδιαίτερη, φρουτώδης γεύση τους και τα ξεχωριστά αρώματα που αναδύουν, θα συντροφεύσουν φέτος το μεγάλο «τραπέζι νησιωτικής κουζίνας» που θα στηθεί στον Αρτεμώνα της Σίφνου, στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2017 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Κυκλάδες! Φιλοξενεί τοπικά προϊόντα και αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου, προωθώντας παράλληλα μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις- για μικρούς και μεγάλους- τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής.

00EossTselementes04

 

Το 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σίφνου και έχει στο «βιογραφικό» του το ΧΡΥΣΟ Βραβείο «European Gastronomic Festival 2016» και ΑΣΗΜΕΝΙΟ βραβείο στα Best City Awards 2016.

Το φεστιβάλ στηρίζεται από συλλόγους και φορείς πολιτισμού, αντιπροσωπείες των νησιωτικών κοινωνιών, εθελοντές, ερασιτέχνες μαγείρους, τα καλύτερα τοπικά προϊόντα και απλόχερα κεράσματα. Και αυτό, συμβάλλει στην ιδιαιτερότητα και την επιτυχία της διοργάνωσης.

Τα σαμιώτικα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ «ταξιδεύουν» στα νησιωτικά περάσματα γεύσης της Σίφνου για ένα τριήμερο γεμάτο παράδοση, οινογαστρονομία και τοπικές συνδέσεις: 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2017 στον Αρτεμώνα Σίφνου.

00EossTselementes03

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα