Τούρκους τουρίστες θέλουμε… αλλά μπορεί και να τους διώχνουμε

Μια σοβαρή καταγγελία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έκανε ο Alp Yildiz Aykut, o οποίος είναι ένας πραγματικός φίλος της Σάμου, έχει έρθει πολλές φορές ο ίδιος στο νησί, φέρνοντας και πολλούς φίλους του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ως σύντμηση του ονόματός του έχει τη λέξη «Samiotis».

Δυστυχώς όμως εμείς σαν χώρα, σαν τόπος, συμπεριφερθήκαμε άσχημα τόσο σ’ αυτόν, όσο και στους άλλους επισκέπτες (οι περισσότεροι Τούρκοι) που θ’ αναχωρούσαν από το Πυθαγόρειο για το Κουσάντασι.

Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Πυθαγόρειο. Η υπηρεσία του πλοίου έχει καλέσει τους επιβάτες να βρίσκονται στις 16:00 στο λιμάνι και να προετοιμάζονται για την αναχώρησή τους. Οι επιβάτες κάνουν ουρά (γνωστό φαινόμενο στην Ελλάδα), οι πόρτες για τον έλεγχο ανοίγουν στις 17:30 και ο έλεγχος τελείωσε στις 18:15.

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο Alp Yildiz Aykut, αναφέρει:

“Ήταν ένα βασανιστήριο στο λιμάνι, περιμένοντας τους αξιωματικούς, κάτω από τον καυτό ήλιο & πάνω στο πλοίο, περιμένοντας για 2 ώρες και 15 λεπτά στο λιμάνι… Κανείς δεν θέλει να περάσει τον χρόνο των διακοπών του, περιμένοντας στο λιμάνι για λίγες ώρες. Δεν μας αξίζει αυτό”.

 00Kusadasi01

Σ’ αυτή την άσχημη κατάσταση, μια γυναίκα αξιωματικός είπε στους επιβάτες: «Δεν μπορείτε να κάθεστε κάτω από τη σκιά δίπλα στο λιμάνι, να αφήσετε τη σκιά και να σταθείτε κάτω από τον ήλιο, στη σειρά». Τότε ο κόσμος θυμώνει και ρωτάει γιατί.
Απάντησε, η γυναίκα αξιωματικός «περιμένουμε ένα πλοίο σύντομα και πρέπει η θέση εδώ να μείνει άδεια, και πρέπει να πάτε να περιμένετε κάτω από τον ήλιο».

Όπως όμως συνεχίζει ο Alp Yildiz Aykut «Το χειρότερο είναι, μέχρι που έφυγαν τα πλοία από το λιμάνι, κανένα άλλο πλοίο δεν ήρθε».

Όλα αυτά συνέβησαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2017 στο λιμάνι Πυθαγορείου. Λέει ο Alp Yildiz Aykut εξυμνώντας και πάλι τη Σάμο που αγαπά: «Έχω πάει στη Σάμο πάνω από 50 φορές, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιου είδους συμπεριφορά. Αλλά όλα όσα συνέβησαν δεν θα μπορούσαν ποτέ να αλλάξουν τις καλές μας εντυπώσεις σχετικά με τη Σάμο καιελπίζω να μην συμβεί ξανά. Θα συνεχίσουμε να αγαπάμε αυτό το νησί».

Σάμος – καλοκαίρι 2017. Θέλουμε να έχουμε τουρισμό, αλλά οι υπηρεσίες που προσφέρουμε (άφιξη – αναχώρηση), είναι δυστυχώς κάτω του μετρίου. Θα μπορούσε άραγε να γίνει ένα στέγαστρο της προκοπής  στο λιμενοβραχίονα Πυθαγορείου; Θα μπορούσε…. Αλλά….

Κάπου εδώ θα ήθελα ν’ αναδημοσιεύσω την είδηση που λίγες μέρες πρίν είδε το φώς της δημοσιότητας για αύξηση στις αφίξεις Τούρκων τουριστών.

«Τους 3.299 έφτασαν οι Τούρκοι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της εορτής του Μπαϊράμ. Συγκεκριμένα από τις 23 ως τις 27 Ιουνίου επισκέφτηκαν το Βαθύ 1.702 Τούρκοι, το Πυθαγόρειο 660 και το Καρλόβασι 937.

Η αύξηση σε σχέση με το 2016 είναι μεγάλη αφού τον μήνα Ιούνιο είχαν επισκεφτεί την Σάμο 2.014 άτομα ενώ τον Ιούνιο του 2015, 1.246 Τούρκοι. Η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση από τα γειτονικά παράλια γεμίζει αισιοδοξία τους Σαμιώτες και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με νέο αυξημένο ρεκόρ όσον αφορά τους τουρίστες από τη γειτονική χώρα.»

Άραγε τους αξίζουν τέτοιες συμπεριφορές όταν θέλουμε να έρχονται στο νησί και ν’ αφήνουν τα χρήματά τους; Ας γίνουμε καλύτεροι, προσεκτικοί και ευέλικτοι…

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »