Τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την κατάσταση στα νησιά

Τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την κατάσταση στα νησιά

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη βουλή, χτες, στη συζήτηση για την Πολιτική Προστασία, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά:

“Μια κουβέντα ακόμα για τους πρόσφυγες, επειδή αναφέρεται και στο νομοσχέδιο και είναι και στην επικαιρότητα τραγικά.

Πρέπει να κλείσουν όλα τα hotspots σε όλα τα νησιά, αμέσως. Να μην φτιαχτούν εκεί ούτε κλειστές ούτε ανοιχτές δομές στα νησιά μας, να μετακινηθούν σε ανοιχτές δομές στην ηπειρωτική χώρα, για σύντομο διάστημα και από κει να πάνε πολύ γρήγορα στον τόπο προορισμού τους.

Η ΕΕ αντί να μυξοκλαίει, να ανοίξει τις πύλες της και να δεχτεί πρόσφυγες που έχουν προορισμό αυτές τις χώρες, είναι άλλο να εγκλωβίζονται σε μία χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, 300.000 και πλέον και άλλο να καταμερίζονται από πέντε έως δέκα, δεκαπέντε έστω χιλιάδες, σε χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ.

Να καταργηθεί το Δουβλίνο που τους εγκλωβίζει εδώ και όσο θα υποτάσσεστε σ’ αυτό, στο Δουβλίνο και στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, τόσο περισσότερο θα χειροτερεύει η κατάσταση, θα οδηγούμαστε σε νέα αδιέξοδα, πέρα απ’ αυτά που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα”.

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »