Τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου» για τις κυβερνητικές εξαγγελίες στον ΦΠΑ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 12-12-2016 , η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε την παρακάτω τοποθέτηση σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για εφάπαξ ενίσχυση συνταξιούχων και για το ΦΠΑ στα νησιά:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις κυβερνητικές εξαγγελίες – εμπαιγμό με τα εφάπαξ ψίχουλα σε συνταξιούχους και το προσωρινό και όχι μόνιμο «πάγωμα» της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ και μόνο στα νησιά όπου έχουν εγκλωβιστεί πρόσφυγες.

Τη στιγμή που έχουν κλαπεί από εργαζόμενους και συνταξιούχους 8,2 δις ευρώ , η κυβέρνηση τους πετάει ένα «ξεροκόμματο» 600 εκατ. προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή τους και τη συναίνεσή τους στα νέα αντιλαϊκά χαράτσια του νέου προϋπολογισμού και των άλλων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ορίζοντα το 2060!!! Δηλαδή τότε που τα εγγόνια τους θα είναι στην ηλικία των παππούδων τους.

Με την απάτη της προσωρινής αναστολής και όχι της απόσυρσης της αύξησης συντελεστών του ΦΠΑ, προχωρά σε μια λαθροχειρία που εκτός των άλλων είναι και επικίνδυνη, γιατί επιχειρεί να συμψηφίσει με αυτό τον τρόπο την συνέχιση του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά μας και στη χώρα μας και μάλιστα σε απαράδεκτες συνθήκες καταυλισμού.

Εδώ αναδεικνύονται και οι σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και όλων όσοι με αποφάσεις τους και με την τελευταία κινητοποίηση των Επιμελητηρίων πρόβαλλαν την διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, ως αντισταθμιστικό μέτρο για τον εγκλωβισμό των προσφύγων.

Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ αποτελούν κατάκτηση των νησιωτών από το 1990, αποτέλεσμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους και της παρέμβασης και επιμονής τότε του ΚΚΕ, για την αντιστάθμιση σε μόνιμη βάση των ακριβών μεταφορικών που επιβαρύνουν τις τιμές των προϊόντων.

Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες ,οι αγρότες πρέπει να παλέψουν όχι μόνο να παραμείνουν οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ, αλλά να μειωθούν στο 50% και ταυτόχρονα να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς , συντάξεις, επιδόματα ανεργίας , κοινωνικές παροχές κλπ, και να επανέλθουν ΑΜΕΣΑ τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Κώστας Τζίχας, Δημήτρης Μαυρατζώτης, Θεανώ Σαρρηγεωργίου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Η προσπάθεια Μουτζούρη να δημιουργήσει ξανά το επαναστατικό κλίμα του περασμένου Φεβρουαρίου έπεσε στο κενό, αφού φορείς και πολίτες, με όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί

Περισσότερα »
Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για παράνομη διακίνηση υπηκόου τρίτης χώρας. Την έκρυψε στη βαλίτσα του

Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για παράνομη διακίνηση υπηκόου τρίτης χώρας. Την έκρυψε στη βαλίτσα του

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (22/09), στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν

Περισσότερα »
Αστυνομικοί Σάμου: Συμπεριφορές άκρως απαξιωτικές και ταπεινωτικές, από εισαγγελικούς λειτουργούς προς συναδέλφους μας, είναι θλιβερές

Αστυνομικοί Σάμου: «Επί σειρά ετών έχουμε επιδείξει μαθήματα ανθρωπισμού και επαγγελματισμού»

Ή Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου απάντησε σε δημοσίευμα της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» σχετικά μετις καταγγελίες για ένα ακόμα περιστατικό βίας αστυνομικών εις βάρος, αυτή τη

Περισσότερα »