Τόνοι θαλασσινού και βρόχινου νερού σε Ηραίον και Ποτοκάκι

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Τόνοι θαλασσινού και βρόχινου νερού σε Ηραίον και Ποτοκάκι με το πέρασμα του «Φοίβου» την Παρασκευή (25/01) βράδυ. Και δεν ήταν μόνο αυτές οι περιοχές που δέχτηκαν μεγάλη ποσότητα βροχής, αλλά σε συνδυασμό και με τους ισχυρούς νότιους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, έβγαλαν όλα τα σκουπίδια της θάλασσας στα παραλιακά μαγαζιά του Ηραίον αλλά και στην πλατεία του οικισμού.

Ο Ίμβρασσος ποταμός κατέβασε αρκετό νερό και πραγματικά με την ορμή που είχε το νερό φάνταζε σαν χείμαρρος. Και ευτυχώς που μετά το καλοκαίρι τα ρέματα της περιοχής καθαρίστηκαν από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, αλλιώς μπορεί να είχαμε άλλα αποτελέσματα.

00Foivos02

Το βρόχινο νερό που κατέβαινε από διάφορα μέρη προς τη θάλασσα, έδινε ένα χρώμα καφέ μέχρι και 200-300 μέτρα από την ακτή.

Οι βάρκες του αλιευτικού καταφυγίου στο Ηραίον φαίνεται ότι άντεξαν, πλην όμως ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του οικισμού για την κατασκευή λιμενοβραχίονα, που θα προστατεύει τα καταστήματα και τα σπίτια του οικισμού από τη μανία της θάλασσας όταν φυσούν ισχυροί νότιοι άνεμοι, πρέπει να ξαναμπεί στο τραπέζι των συζητήσεων.

00Foivos03

Πιο πέρα στο Ποτοκάκι το νερό δεν ήξερε που να πάει. Το θαλασσινό βγήκε έξω και το βρόχινο δεν μπορούσε να πάει προς τη θάλασσα επειδή δεν υπάρχουν δίοδοι διοχέτευσης του νερού στη θάλασσα. Έτσι πολλά σπίτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και αγροτεμάχια πλημμύρισαν και μοιάζουν σαν βάλτος με το νερό που λιμνάζει.

Πολλά χώματα και πέτρες στο δρόμο και όσοι κινούνται στις συγκεκριμένες περιοχές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Λογικό φαβορί η Γρανάδα

Αν υπάρχει ένα αρνητικό στο ποντάρισμα της Γρανάδα στο Europa League, είναι το έλλειμμα ευρωπαϊκής εμπειρίας. Ο μόνος δισταγμός για ισχυρό ποντάρισμα στους Ισπανούς είναι

Περισσότερα »
ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση 7 Οκτώβρη - Απόφαση δικαστηρίου για Χ.Α.

ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Μήνυση κατά εργαζομένων του Επαρχείου Ικαρίας, του Προέδρου και της Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Ικαρίας.

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης της φωνής και των διεκδικήσεων των Εργαζομένων της Π.Ε Ικαρίας και

Περισσότερα »