Τομέας Νησιωτικής Πολιτικής Κινήματος Αλλαγής για τα κρούσματα στη Λέσβο

Τομέας Νησιωτικής Πολιτικής Κινήματος Αλλαγής για τα κρούσματα στη Λέσβο

Ως Kίνημα Aλλαγής είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για τις τεράστιες ελλείψεις του υγειονομικού συστήματος στα νησιά κι αυτό εν όψει του καλοκαιριού και του ανοίγματος των συνόρων της χώρας στον Τουρισμό και είχαμε προτείνει την λήψη άμεσα συγκεκριμένων μέτρων.

Η πορεία της πανδημίας του Sars-CoV-2 το καλοκαίρι δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους μας. Ανύπαρκτη πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας στα νησιά για να αντιμετωπίσει καταστάσεις με μεγάλο πλήθος τουριστών αλλά και την ύπαρξη Κέντρων φιλοξενίας αλλοδαπών με στοιβαγμένους ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες.

Το αποτέλεσμα: νησιά να τίθενται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων με χαρακτηριστική περίπτωση την Λέσβο με την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού κάτω απ’ την ανυπαρξία κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Κι αυτό σ’ ένα νησί που έχει μια βραδυφλεγή βόμβα το ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ. Παρακολουθήσαμε να εξελίσσεται η πανδημία άφωνοι, βλέποντας να μην γίνεται σωστή ιχνηλάτηση όπως θα έκανε έμπειρο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να πηγαινοέρχονται τα δείγματα αεροπορικώς στην Αθήνα σπαταλώντας κρίσιμο χρόνο.

Είναι χαρακτηριστικό το ξεσήκωμα του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης, που με ανακοινώσεις εξέφρασαν την αγωνία για την εγκατάλειψη του νησιού, ζητώντας να έρθει άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σήμερα με την αναμενόμενη εξέλιξη ότι διαπιστώθηκε κρούσμα στο ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ σε Σομαλό που ενώ είχε πάρει άσυλο εδώ και καιρό έφυγε στην Αθήνα κι επέστρεψε στην Μόρια ανεξέλεγκτα, ίσως δούμε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ!

Βέβαια η Κυβέρνηση στα πλαίσια της επικοινωνιακής της πολιτικής εγκαινίασε κέντρο υγείας στο ΚΥΤ Μοριάς, το οποίο δώρισε η Ολλανδική Κυβέρνηση, που με θλίψη διαπιστώσαμε ότι αφορά ένα προσωρινό κατασκεύασμα χωρίς στελέχωση από υγειονομικό προσωπικό! Η κατάσταση λοιπόν στο νησί της Λέσβου εξελίσσεται επικίνδυνα για τους διαμένοντες στο νησί και χρειάζονται άμεσα μέτρα.

– Εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Λέσβο που θα προλάβει ίδιες δυσάρεστες καταστάσεις και στα άλλα νησιά.

– Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας στο ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ όπως επιβάλλεται σε έκτακτες συνθήκες, ώστε να αξιοποιηθεί για την περίθαλψη ασθενούντων απ’ τον κορωνοϊό που ήδη καλύπτουν την χωρητικότητα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. – Άμεσο περιορισμό των μετακινήσεων των εγκατεστημένων στο ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ.

– Διεξαγωγή μαζικών test σε όλο το προσωπικό Νοσοκομείου, ΚΥΤ, Υπηρεσιών που έχουν πληγεί (κι είναι πολλές) απ’ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Δημήτριος Καπετανάς
Αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής
Κινήματος Αλλαγής

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

«Η δημιουργία κλειστής, ελεγχόμενης δομής είναι η λύση στο ακραίας συνθετότητας μεταναστευτικό ζήτημα» αναφέρει σε ανάρτησή της η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Περισσότερα »
Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με επιτυχία συνεχίσθηκε η 4η ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκεκριμένα στην πόλη της Σάμου. Παράλληλη εκδήλωση για τον Δήμο

Περισσότερα »