Τομεακή Επιτροπή Σάμου ΚΚΕ: Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ «Για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του Αιγαίου»

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Χρήστος Κατσώτης βουλευτής του ΚΚΕ σχετικά με την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου.

Αναλυτικά, το κείμενο:

«Η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου χαρακτηρίζεται από το διπλό εγκλωβισμό περισσότερων από 16.000 προσφύγων και μεταναστών, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, από πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και αβεβαιότητα για την τύχη τους, με επιπτώσεις και στη ζωή των κατοίκων ιδίως στη Μόρια της Λέσβου, στη Σούδα και το Χαλκειό της Χίου, στο Βαθύ της Σάμου.

Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, με τις δολοφονικές επιθέσεις στους καταυλισμούς, είναι μια οργανωμένη προβοκάτσια σε βάρος των προσφύγων αλλά και των κατοίκων των νησιών, που οργανώνεται από φασιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις, ιδίως από τη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που αποθρασύνονται και από την απραξία της κυβέρνησης στην αντιμετώπισή τους.

Η προβοκάτσια εκδηλώνεται πάνω στο έδαφος της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, την οποία η κυβέρνηση προκλητικά εξωραΐζει και την έχει αναγορεύσει σε πανάκεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, τη στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται επικίνδυνα η προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζητούν να γίνουν τα νησιά Αιγαίου προκεχωρημένη ζώνη διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Με την πολιτική συνολικού εξωραϊσμού του αμερικάνικου και ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού, θριαμβολογίας για την παραμονή της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας στο Αιγαίο δήθεν για τους πρόσφυγες, η κυβέρνηση εμπλέκει ακόμη περισσότερο το προσφυγικό-μεταναστευτικό στους επικίνδυνους για το λαό γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Ερωτάται η κυβέρνηση ποια μέτρα θα πάρει:

Για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και, στη συνέχεια, από τη χώρα, το κλείσιμο των hotspots και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών προσωρινής υποδοχής και καταγραφής, την αποκατάσταση των πιθανών ζημιών που οφείλονται στην αναγκαστική συμβίωση σε ακατάλληλους χώρους και περιοχές.

Την άμεση αντιμετώπιση της προβοκατόρικης δράσης φασιστοειδών και αντιδραστικών δυνάμεων».

Σάμος 22-11-2016

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »