«Το Θεατρικό Παραμύθι» του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου, εντυπωσίασε τα μικρά παιδιά

Με γέλια και παιδικές φωνές γέμισε το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, καθώς μαθητές νηπίων και δημοτικών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παιδική παράσταση αφιερωμένη στους «Μύθους του Αισώπου», από το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Σάμου.

Το καλό παιδικό θέατρο είναι ο καλύτερος τρόπος να ψυχαγωγήσεις ένα παιδί, να του διδάξεις πραγματικά σημαντικές αξίες. Πέρα από τη διασκέδαση θα του προσφέρει την ευαισθητοποίηση, την διαπαιδαγώγηση και τροφή για σκέψη. Πόσο μάλλον όταν με τον σωστό τρόπο, το περνάς και στο δύσκολο λιλιπούτειο κοινό.

Αυτό καταφέρνει το εργαστήρι «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ», όπου με τη διδασκαλία και την εμψύχωση της κας Ελένης Περπιράκη, ανοίγει νέους δρόμους σκέψης στα παιδιά.

00Theatro02

Το θεατρικό που επιμελήθηκε η κα Περπιράκη, με τη συμμετοχή στα σκηνικά και τα κοστούμια της κα. Κατσιαβάρα Μαρίας και τους 8 μικρούς ηθοποιούς, έτυχε θερμής υποδοχής από τους μικρούς μαθητές των σχολείων που παρακολούθησαν την παράσταση. Οι Μύθοι του Αισώπου, Το αχόρταγο Κουνάβι, Η αλεπού και ο κόρακας, Η γάτα και ο σκύλος, Ο λύκος και ο σκύλος και Ο πόλεμος των ζώων, έδωσαν με τον δικό τους τρόπο μηνύματα στα παιδιά.

Τα παιδιά, μέσα από τη λαϊκή παράδοση μαθαίνουν μύθους παμπάλαιους, διασκεδάζουν με τα παθήματα των ζώων και τις αναποδιές στις σχέσεις τους, αλλά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και την ίδια την ζωή μέσα από το παιχνίδι.

Ελένη Χατζηγεωργίου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Αρχοντούλης: Ξέρω ότι προσπάθησα και έδωσα τα πάντα σε όλες τις ομάδες μου. Δεν θα χαθούμε

Γιάννης Αρχοντούλης: «Κανείς δεν θα παίξει με τα παιδιά, όπως επίσης κανείς δεν θα παίξει με τους δασκάλους»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, κ. Γιάννης

Περισσότερα »