Το Στρατόπεδο «Μοσχονά» στους Μυτιληνιούς ζητήθηκε από το ΓΕΕΘΑ για να λειτουργήσει ως νέο ΚΥΤ Σάμου

Σύλληψη 58χρονου, για διάπραξη κλοπής

Τελικά αυτό που λίγο – πολύ γνωρίζαμε τον τελευταίο καιρό για τις ενέργειες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για εξεύρεση νέου χώρου και μεγαλύτερου ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ΚΥΤ στο νησί της Σάμου, σήμερα επιβεβαιώθηκε.

Με έγγραφό του το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής/ Γενική Γραμματεία Υποδοχής προς το ΓΕΕΘΑ ζητά να της παραχωρηθεί το ανενεργό Στρατόπεδο Ανθυπολογαχού (ΠΒ) Γεωργίου Μοσχονά (που βρίσκεται στην είσοδο των Μυτιληνιών από Βαθύ), προκειμένου όπως αναφέρεται στο έγγραφο να προετοιμαστεί κατάλληλα για την υποδοχή υπηκόων τρίτων χωρών. Το συγκεκριμένο Στρατόπεδο ζητείται ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλούς και ποιοτικής διαβίωσης των μεταναστών.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 22 Ιουνίου 2018.

Ήταν κάτι που το Samostoday είχε γράψει εδώ και πολύ καιρό, ότι στους χώρους που αναζητούνται, το Στρατόπεδο των Μυτιληνιών ήταν πολύ ψηλά στη λίστα για να γίνει νέο ΚΥΤ.

Τίποτα φυσικά δεν είναι τυχαίο, εφόσον πρόσφατα είχαμε και την επιστολή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα στο Δήμαρχο Σάμου για την εξεύρεση νέου μεγαλύτερου χώρου που θα προορίζεται για νέο ΚΥΤ. Φυσικά ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος το αρνήθηκε.

Τίποτε φυσικά δεν είναι τυχαίο, εφόσον κάτι τέτοιο ψιθυρίζεται στην πρώτη υποδοχή με την γνωστή έκφραση «Μην κάνετε πολλά, σε λίγο καιρό φεύγουμε».

Και ακόμα τίποτε δεν είναι τυχαίο εφόσον πολλές ΜΚΟ, αλλά και διάφοροι άλλοι που ασχολούνται με το μεταναστευτικό – προσφυγικό δεν ανανεώνουν την εκμίσθωση διαφόρων οικημάτων – καταστημάτων με μεγάλη χρονική διάρκεια, παρά μόνο μηνιαία.

Είναι κάτι που σίγουρα θα επιφέρει αντιδράσεις και αναμένονται εξελίξεις.

Αλέξης Κομνηνός

Ευχαριστούμε το www.aegaioblogspot.gr για την παραχώρηση του εγγράφου.

00EpistoliMosxona

Αναλυτικά η επιστολή:

«Δεδομένης της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης των υποδομών των χώρων φιλοξενίας πολιτών χωρών, έχει προκύψει η ανάγκη εύρεσης νέων χώρων, οι οποίοι θα πληρούν προδιαγραφές ασφαλούς και ποιοτικής διαβίωσης.

Συγκεκριμένα κρίνεται απαραίτητη η μετεγκατάσταση του ΚΥΤ Σάμου σε χώρο, ο οποίος θα ανταποκρίνεται επαρκώς στα ανωτέρω. 

Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την παραχώρηση στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του ανενεργού στρατοπέδου “ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΒ) Γεωργίου Μοσχονά”, στη Σάμο, καθώς και για τις ενέργειες σας, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για την υποδοχή υπηκόων τρίτων χωρών».

00Charisma01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »