Το ψήφισμα και το ευχαριστήριο της κίνησης πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS για τη συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου πραγματοποιήσαμε Πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό μετά από κάλεσμα της ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS .

Θεωρούμε την Κυβέρνηση ως κύρια υπεύθυνη για τα προβλήματα του Σαμιακού  Λαού εξ αιτίας της μεταναστευτικής κρίσης, και απαράδεκτες τις συμφωνίες της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που εγκλωβίζουν χιλιάδες και καθιστούν το νησί μας αποθήκη ψυχών με κάκιστες συνθήκες διαβίωσης.

Έτσι μετατρέπουν την Σάμο σε μεταναστευτικό προορισμό αλλοιώνοντας βάναυσα τον τουριστικό χαρακτήρα  και την πληθυσμιακή σύνθεση, επηρεάζοντας αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ταράσσοντας την κοινωνική ηρεμία βάλλοντας ενάντια στην κοινωνική συνοχή και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η πολιτική της ενσωμάτωσης των μεταναστών απειλεί την βιωσιμότητα της Σαμιακής κοινωνίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Την αποτελεσματική προστασία, επιτήρηση και φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την frontex και τον ελληνικό Στρατό, πρωταρχική πράξη αποτροπής και μείωσης των μεταναστευτικών ροών.

Την μεταφορά κατά προτεραιότητα των ευπαθών προσφυγικών ομάδων σε οργανωμένα κέντρα της ενδοχώρας, αναγκαία πράξη ανθρωπιστικής διάστασης εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα.

Την αποσυμφόρηση του νησιού μας με άμεση μεταφορά του υπεράριθμου μεταναστευτικού πληθυσμού,  σε δομές της ενδοχώρας, και ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής ασύλου εκεί , πράξη δίκαιης και αναλογικής κατανομής του μεταναστευτικού βάρους.  

Την ενεργοποίηση των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων  στην Τουρκία, πράξεις νόμιμες σύμφωνα με την συνθήκη ΕΕ-Τουρκίας, και εθνικής ευθύνης για το σταμάτημα της παράνομης μετανάστευσης στο άμεσο μέλλον.

Την άσκηση πίεσης προς τις Ευρωπαϊκές χώρες , και επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ισχύσουν νέες συμφωνίες μετεγκαταστάσεων με αναλογική πληθυσμιακή κατανομή προσφύγων και μεταναστών, πράξη εθνικής ανάγκης ως χώρας ισότιμης με τα ευρωπαϊκά κράτη.

Την άμεση εποπτεία των Μ Κ Ο, και τον συνεχή έλεγχο του τρόπου λειτουργίας  και χρηματοδότησής τους από τις ελληνικές υπηρεσίες και αρχές, πράξη αναντίρρητα επιβεβλημένη για την διαφάνεια.  

Την πλήρη στελέχωση όλων των Υπηρεσιών  και των σωμάτων ασφαλείας πράξη ουσίας για την κρατική υπόσταση και την προστασία της κοινωνίας μας.

Την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης στους μετανάστες, πράξη καταξίωσης της χώρας μας και ανάδειξης των αρετών φιλοξενίας και πολιτισμού μας.

Την ακύρωση κάθε ενέργειας και προγράμματος κατασκευής νέων δομών  Hot spot και φυλακής παραβατικών στο νησί μας, πράξη αναγνώρισης των δικαίων αιτημάτων μας, για ένα νησί που δεν αντέχει άλλο.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αλλάξει άρδην την μεταναστευτική της πολιτική.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέσεις καθαρές. Να πιέσουν και να επιβάλουν στην ελληνική Κυβέρνηση, την αλλαγή της μεταναστευτικής της πολιτικής.

Να παραμερίσουν τις επιμέρους διαφωνίες τους ,και να συμβάλουν στην συγκρότηση Εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης τώρα και στο μέλλον για χάρη του εθνικού συμφέροντος.

Να εκπονήσουν διακομματικά σχέδια στη βουλή για ανάκαμψη και ανασυγκρότηση των πληγέντων νησιών της παραμεθορίου.

Αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας είναι η Σάμος να αποτελεί γέφυρα και όχι φυλακή για τους μετανάστες. Το μόνο που δεχόμαστε ως άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής είναι η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ-ΠΡΟΩΘΗΣΗ

Πλατεία Πυθαγόρα Σάμος Οκτώβριος 2017

00SigkentrosiSamosSos01

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η ανεξάρτητη κίνηση  ΣΑΜΟΣ SOS, μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση για το μεταναστευτικό που διοργάνωσε στην πλατεία Πυθαγόρα στις 22/10/2017,  αφ ενός για να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί, και αφ ετέρου να προταθούν λύσεις, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον κόσμο που ήλθε, αψηφώντας τον εκφοβισμό και την μαύρη προπαγάνδα, και διατράνωσε με την παρουσία του την θέλησή του για άμεση λύση του επικίνδυνου αυτού προβλήματος.

Ευχαριστεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ευσέβιο για την  μεγάλη υποστήριξη του ,  την εκπροσώπησή του  από τριμελή αντιπροσωπεία ιερέων  που μετέφεραν τον πατρικό του λόγο ομόνοιας και αγάπης ,  τον ευρωβουλευτή  κύριο Μαριά για την παρουσία του , την σημαντική παρέμβασή του, καθώς και για την συμπαράσταση που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει στη Σάμο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Ευχαριστεί του φορείς και τους συλλόγους που παρέστησαν.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στο προσωπικό της αστυνομίας και του λιμενικού για την άψογη περιφρούρηση της συγκέντρωσης, δίνοντας έτσι στον κόσμο την δυνατότητα να προσέλθει και να εκφραστεί  με ελεύθερο δημοκρατικό τρόπο.

Τέλος ευχαριστούμε τους μετανάστες που αντιλήφτηκαν το νόημα της διαμαρτυρίας μας  , και μαζί μας ειρηνικά διαδήλωσαν για τον απεγκλωβισμό τους  από το νησί μας, και τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν.

Η επιτροπή Αγώνα  ΣΑΜΟΣ  SOS

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »