Το πρόγραμμα από την «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» για τον πολιτισμό, την άθληση και την παιδεία

«Η μεθοδευμένη αξιοποίηση των πολιτιστικών και αθλητικών δυνατοτήτων του Δήμου μας θα συμβάλουν αποτελεσματικά, διά μέσω της εξωστρέφειας, στην ανάδειξη του νησιού μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο»

α. Πολιτισμός

Ο Δήμος θα λειτουργεί ως ο ενορχηστρωτής πολιτισμού και έκφρασης σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα. Όλοι οι σύλλογοι που ασχολούνται με τον πολιτισμό και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου. Η υποστήριξη του δήμου δεν θα έχει να κάνει με κομματικά ή τοπικιστικά κριτήρια, ούτε με συμπάθειες ή αντιπάθειες προσώπων, αλλά με τις παραγόμενες δραστηριότητες των συλλόγων και την ποιότητα αυτών. Η επιχορήγηση των συλλόγων θα γίνεται βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Μία από τις κύριες επιδιώξεις μας θα είναι η αναζήτηση δημοτικών χώρων για την στέγαση όλων των πολιτιστικών συλλόγων κατά περιοχή, καθώς επίσης και η συντήρηση των χώρων στους οποίους ήδη στεγάζονται πολιτιστικοί σύλλογοι.

Επίσης, θα φροντίσουμε να παγιωθεί ένα ετήσιο κοινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων υπό την αιγίδα και την έγκριση του Δήμου, αφενός για να μη διεξάγονται περισσότερες της μίας εκδήλωσης την ίδια ημέρα και αφετέρου για να είναι ενήμεροι όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες μας για τις διεξαγόμενες εκδηλώσεις.

Στόχος μας επίσης θα είναι να δημιουργήσουμε, στα όρια του Δήμου μας, ένα μουσείο νεότερης ιστορίας της Σάμου για την ανάδειξη της ζωής και του έργου των ηρώων προγόνων μας που είχαν ενεργή συμμετοχή στους απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας, καθώς επίσης και των επιφανών Σαμίων που διαδραμάτισαν σοβαρό ρόλο στον πολιτισμό και την τέχνη.

Τέλος θα αναζητήσουμε πρόγραμμα χρηματοδότησης για να δημιουργήσουμε εντός του χώρου της Μαυρογένειου Σχολής ένα υπαίθριο θέατρο για θερινές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

β. Αθλητισμός

Στα θέματα του αθλητισμού θα φροντίσουμε να τοποθετήσουμε σε συμβουλευτικές θέσεις ειδικούς ανά άθλημα, έτσι ώστε να μπορούμε μέσα από τις δικές τους προτάσεις να προχωρήσουμε στην σωστή προώθηση του αθλητισμού στον Δήμο μας.

Στόχος μας είναι:

– Να συντηρήσουμε σταδιακά μία προς μία τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους βοηθητικούς χώρους αυτών.

– Να προχωρήσουμε άμεσα στην εξεύρεση και εξασφάλιση χώρου στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων, παραπλεύρως του Δημοτικού Σταδίου Σάμου και να επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε ένα παρακείμενο οικόπεδο με εγκαταλελειμμένη οικία εντός αυτού, που υπάρχει στην περιοχή για την επέκταση του σταδίου.

– Να διευθετήσουμε το σοβαρό πρόβλημα με το κολυμβητήριο του Πυθαγορείου, που παρότι δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για να κατασκευασθεί, σήμερα όχι μόνο δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, αλλά βρίσκεται εντελώς εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο.

– Να εκπονήσουμε μελέτη και να αναζητήσουμε σχετική χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός αθλητικού προπονητικού κέντρου στο γήπεδο του Κοκκαρίου.

– Να προχωρήσουμε τα ήδη χρηματοδοτούμενα έργα αναβάθμισης των γηπέδων που εγκρίθηκαν από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.

– Να ενισχύουμε οικονομικά, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τους αθλητικούς συλλόγους, με προτεραιότητα αυτούς που αγωνίζονται εκτός Σάμου, όπως επίσης και μεμονωμένους αθλητές που αγωνίζονται εκτός Σάμου και προβάλουν το όμορφο νησί μας και τον Δήμο μας.

– Να αναζητήσουμε μέσω άλλων Δήμων και αθλητικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών την επιλογή κάποιων αθλητικών δράσεων με στόχο την καθιέρωση τους σε πανελλήνια κλίμακα στην έδρα του Δήμου μας.

γ. Παιδεία

Στο χώρο της παιδείας πρωταρχικός μας στόχος θα είναι η αναζήτηση των κατάλληλων προϋποθέσεων για τη δημιουργία μίας κρατικής σχολής, όπως για παράδειγμα μία σχολή Λιμενικού ή Αστυνομίας ή τμημάτων ΤΕΙ με αντικείμενο την οινολογία και τον τουρισμό. Επίσης θα επιδιώξουμε:

– Να δημιουργήσουμε κέντρα νεότητας όπου είναι εφικτό χρησιμοποιώντας κλειστά κτίρια του Δήμου ή του Συνεταιρισμού μετά από σχετική παραχώρηση χρήσης.

– Να προχωρήσουμε στην εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία σε κατάλληλο χώρο ενός πολυχώρου σχολικών δραστηριοτήτων, που να περιέχει πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και διάφορες άλλες εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

– Να συνεργασθούμε με ιατρούς και διατροφολόγους για την απόκτηση διατροφικής συνείδησης από τους μαθητές. Επίσης, θα εφαρμόσουμε προγράμματα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας στα σχολεία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο και την Ιατρική σχολή.

– Να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό και στην αξιοποίηση των σχολικών αθλητικών χώρων και του αθλητικού εξοπλισμού για την υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης για τους μαθητές.

– Να εφαρμόσουμε οργανωμένες δράσεις «Ανακύκλωσης» και «Πρασίνου – Καθαριότητας» σε κάθε σχολείο.

– Να αναζητήσουμε προγράμματα παροχής δωρεάν εκπαίδευσης, ή εθελοντές καθηγητές για να εφαρμόσουμε στον Δήμο μας κοινωνικό φροντιστήριο για οικονομικά αδύναμους μαθητές.

– Τέλος στοχεύουμε να προχωρήσουμε σε προγράμματα θερινής απασχόλησης παιδιών, στην καθιέρωση φεστιβάλ παρουσίασης σχολικών δραστηριοτήτων στο τέλος της χρονιάς, στην καθιέρωση ετήσιας γιορτής βιβλίου σε συνεργασία με όλα τα βιβλιοπωλεία του Δήμου μας και τη Δημοτικής Βιβλιοθήκη και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις με κέντρο του ενδιαφέροντος το παιδί.

Με το πρόγραμμά μας στο χώρο του πολιτισμού του αθλητισμού και της παιδείας ζητάμε να δημιουργήσουμε έναν «έξυπνο» και φιλόξενο Δήμο με ισχυρή αθλητική, πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα και με τις ανάλογες πολιτιστικές, πνευματικές, αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αντώνης Σίμος – Υποψήφιος Δήμαρχος

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »