Το ποδήλατό μου, ήταν πάντοτε δικό μου και με πήγαινε πολύ μακριά…

Το ποδήλατό μου, ήταν πάντοτε δικό μου και με πήγαινε πολύ μακριά…

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου.

Πάνω από 100 παιδιά συνοδευόμενα κάποια εξ’ αυτών από τους γονείς τους, πήραν μέρος στην ποδηλατοβόλτα που ξεκίνησε από την πλατεία Πυθαγόρα προς το τουριστικό λιμάνι της πόλεως Σάμου.

Χαρούμενες παιδικές φωνές έδωσαν έναν τελείως διαφορετικό τόνο στην καθημερινότητα της πόλης. Μια πόλη όπου οι κάτοικοί της ήταν εγκλωβισμένοι από τα μέτρα για τον κορωνοϊό και φαίνεται ότι δειλά – δειλά ο Σαμιώτης κυκλοφορεί πάλι στην πόλη του.

Τα μέτρα για τις αποστάσεις όσο μπορούσαν οι υπεύθυνοι τα τηρούσαν και τα τόνιζαν στα μικρά παιδιά … αλλά ο αυθορμητισμός των μικρών παιδιών ξεπερνά καμιά φορά όλα τα εμπόδια.

Οι κ.κ. Γιάννης Χατζηνικολάου, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και ο πρόεδρος της Ποδηλατικής Λέσχης Σάμου κ. Μάνος Σιγανός, απηύθυναν χαιρετισμούς και ειδικά ο τελευταίος ομιλών αναφέρθηκε, πως πρέπει να κυκλοφορούμε με το ποδήλατο και να φοράμε το κράνος μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν αναμνηστικά στα παιδιά, για να τους θυμίζει τη συμμετοχή τους στη σημερινή εκδήλωση.

00Podilato02

Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού, φρόντιζαν για θέματα τάξης και κυκλοφορίας, ενώ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Σάμου) ήταν σ’ επιφυλακή για οποιοδήποτε συμβάν, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Τον Απρίλιο του 2018, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε, για πρώτη φορά, την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου αναγνωρίζοντας τη σημασία του ποδηλάτου στις σύγχρονες πόλεις ως μέσου όχι μόνο φιλικού στο περιβάλλον αλλά και καθοριστικού για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ποιότητας στις πόλεις για τους πολίτες που περπατούν ή ποδηλατούν!

Το ποδήλατο αποτελεί ένα απλό, οικονομικό, αξιόπιστο, καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς.

teleion maketa16

Το ποδήλατο μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο ως μέσο μετακίνησης αλλά και ως μέσο ανάπτυξης, άθλησης και αναψυχής.

Η χρήση του ποδηλάτου καθιστά τους πολίτες περισσότερο κοινωνικούς και προσφέρει σημαντικά καλύτερη αίσθηση του τοπικού περιβάλλοντος.

Το ποδήλατο αποτελεί σύμβολο βιώσιμου τρόπου μετακίνησης, ένα σύμβολο υπέρ της λιγότερης κατανάλωσης μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει μόνο θετική επίδραση στο κλίμα.

00Podilato03

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν όπως παρακάτω:

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:30 στο Κοκκάρι. Εκκίνηση της Ποδηλατοβόλτας από την στάση των Ταξί.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:00 στο Πυθαγόρειο.  Εκκίνηση της Ποδηλατοβόλτας από την Πλατεία Ειρήνης.

Πληροφορίες: Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Τουρισμού 2273350141-2273350117

Οι δράσεις διοργανώνονται σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ05/οικ26188/739/5-5-2020 έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00AutoUnion

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Δέκα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ της Δευτέρας (28/09), αναχώρησε από τον λιμένα Μαλαγαρίου το πλοίο «Νήσος Χίος» παραλαμβάνοντας μόλις 39 (!!!) αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Περισσότερα »
Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »