Tο Περιφερειακό Τμήμα Σάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και επέδωσε πτυχία, βεβαιώσεις και πιστοποιήσεις στους εθελοντές

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου, πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Σάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, η τελετή ορκωμοσίας και απονομές πτυχίων, βεβαιώσεων και πιστοποιήσεων, των εθελοντών του Ε.Ε.Σ..

Η τελετή έναρξης δόθηκε από τη Νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ. κα Αναστασία Μυλωνά, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας π. Γιώργο Αρχοντούλη, από την πρόεδρο τμήματος Σάμου κ. Σίδερη Βασιλεία, το μέλος της κεντρικής Διοίκησης Ε.Ε.Σ. κα Φιλιππιδάκη Δέσποινα και την Τομεάρχη Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. κα Φελέκη Παρασκευή.

00EES01

Στη συνέχεια η κα Αναστασία Μυλωνά, παρουσίασε την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του Ε.Σ. καθώς και τις δράσεις του τοπικού τμήματος στη Σάμο, των νοσηλευτών εθελοντών. Ένα μέρος της εκδήλωσης αφιερώθηκε, μέσα από εικόνες, στο τμήμα του Fast track, που η ενασχόλησή τους είχε να κάνει με το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Απονομή πτυχίων, η υπόσχεση του εθελοντή νοσηλευτή, η αντιφώνηση του εθελοντή, απονομή βεβαιώσεων ταχύρυθμης εκπαίδευσης, απονομή πιστοποιήσεων πρώτων βοηθειών και βραβεύσεις φορέων ολοκλήρωσαν το κομμάτι που αφορούσε τους βραβευθέντες.

00EES02

Έγιναν επίσης και βραβεύσεις ανθρώπων και φορέων που είχαν προσφέρει σημαντική βοήθεια κατά την προσφυγική κρίση του 2015, όπως ο Δήμος Σάμου, ο Ενιαίος Οινοποιητικός Συνεταιρισμός και ιδιώτες όπως ο κ. Κωνσταντίνος Αστυπαλιώτης.

Η επιθυμία του Ε.Ε.Σ. και της κας Αναστασίας Μυλωνά, είναι η συνέχιση του έργου του Ε.Ε.Σ. στη Σάμο. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται 3ημηνη εκπαίδευση στον Τομέα της Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης, με θεωρητική και πρακτική άσκηση.

00EES03

Ετοιμάζονται προγράμματα κοινοτικής και κατ’ οίκον νοσηλευτικής και πληθώρα δράσεων προσφορά στο σύνολο και τον συνάνθρωπο. Γίνεται μία καμπάνια προσέλκυσης νέων μελών στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ στις 17 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Κυριακή, με ώρα έναρξης  διεξαγωγής την 10η π.μ., ταυτόχρονα στην Αθήνα και στα Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ ανά την Επικράτεια, θα πραγματοποιηθούν εκλογές με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Εκλογή 21 Τακτικών Μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ και 7 Αναπληρωματικών Μελών.
2. Εκλογή 5μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής ΕΕΣ.
3. Εκλογή 3μελούς Επιτροπής Δεοντολογίας ΕΕΣ.

00EES05

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας».

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τοπικού Τμήματος του Ε.Ε.Σ.

00EES06

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νικόλαος Κατρακάζος, ο Δκτής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Κουρής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Κυριαζής, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Στεφανής και Ελισαίος Μαυρατζώτης, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Μάνος Λογοθέτης, Εφημέριοι Ιερών Ναών, ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου κ. Γιάννης Σκούτας, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού από την Αθήνα, ο κ. Κωνσταντίνος Στεφανάκης πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Αλεξάνδρειας Ημαθίας, εθελοντές και πολίτες που τιμούν το έργο του Ε.Ε.Σ.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Ελένη Χατζηγεωργίου

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα