Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα σχολειά μας

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους γονείς, όλους τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς, όλο το Σαμιακό λαό να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάθε παιδιού στη μόρφωση. Να γυρίσουν την πλάτη σ’ όλες εκείνες τις φωνές που βρήκαν την ευκαιρία και εκτοξεύουν το ξενοφοβικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο ακόμη και στο μυαλό μικρών μαθητών.

Αντιλήψεις και αποφάσεις που θέλουν τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών έξω απ’ τα σχολειά μας, μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους. Έρχονται, εξάλλου, σε αντίθεση και με τα αιτήματα της Πανσαμιακής απεργίας στις 7 Φλεβάρη, όπου χιλιάδες Σαμιώτες και Σαμιώτισσες διαδήλωσαν αλληλέγγυοι σε πρόσφυγες και μετανάστες,  διεκδικώντας να απεγκλωβιστούν απ’ το νησί και τη χώρα.

Τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών είναι και δικά μας παιδιά. Είναι θύματα του πολέμου, και της φτώχειας που επικρατεί στις χώρες τους. Ο πόλεμος τους στέρησε τα σπίτια τους, τους ανθρώπους τους και οδηγήθηκαν μακριά, μέσα σε κακουχίες και εξαθλίωση. Στερούνται στοιχειώδεις ανάγκες τους, εγκλωβισμένα σε hotspot με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που είναι οι υπαίτιοι κι εκεί πρέπει να στρέφονται τα βέλη όποιου δεν ανέχεται την κατάσταση αυτή. Οι πρόσφυγες και μετανάστες και πόσο μάλλον τα μικρά παιδιά τους, δεν έχουν καμία ευθύνη. Η Ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν αυτούς τους ανθρώπους, στηρίζουν τον ΝΑΤΟ που μαζί και με την ΕΕ βομβαρδίζουν, δολοφονούν και ξεριζώνουν ανθρώπους μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των πολυεθνικών, του κεφαλαίου.

Απαιτούμε:

Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών με ευθύνη του κράτους με μόνιμο εκπαιδευτικό, επιστημονικό  και βοηθητικό προσωπικό και όλες τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων

Εμβολιασμούς και ιατρικές βεβαιώσεις (ΑΔΥΜ) με ευθύνη των δημόσιων δομών υγείας και ασφαλή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, με συνοδούς.

Επιπλέον χρηματοδότηση των σχολείων που φιλοξενούν προσφυγικές δομές.

Να κλείσει τώρα το Hotspot, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και σίτισης κι από εκεί με ευθύνη του κράτους σε όποια χώρα επιθυμούν.

Να ανατραπούν οι αποφάσεις Ε.Ε. και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Η πιο γλυκιά «Τούρτα της μαμάς» στην ΕΡΤ1. Συμμετείχε στο πρώτο επεισόδιο ο μετρ σεφ Ανδρέας Λαγός

Η πιο γλυκιά «Τούρτα της μαμάς» στην ΕΡΤ1. Συμμετείχε στο πρώτο επεισόδιο ο μετρ σεφ Ανδρέας Λαγός

Ευρηματικό σενάριο, ανατρεπτικές και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, δηκτικό χιούμορ και εξαιρετικό καστ ηθοποιών είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης… συνταγής για την «Τούρτα της μαμάς», τη

Περισσότερα »