Το Μοσχάτο Σάμου αφορμή για δημιουργίες επί σκηνής στην Expotrof 2018

Με της Σάμου τα αρώματα και τη γεύση του Μοσχάτου πλημμύρισε η κεντρική σκηνή γευσιγνωστικών παρουσιάσεων της Expotrof 2018, στα πλαίσια των παράλληλων εκθεσιακών εκδηλώσεων «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και «Πίνουμε Ελλάδα».

Σε μια πρωτοποριακή προώθηση των σαμιακών κρασιών επιδόθηκε η έμπειρη ομάδα των sommelier Kωνσταντίνου

Μπάση και Παντελή Μπακομιχάλη με διαφορετικά event αλλά και εμπνευσμένα cocktails με ξηρά και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στη διάρκεια του τετραήμερου. Ο οινολόγος Χρήστος Ζαχαρόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στην ποικιλία του «άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου», την ιστορικότητα της ποικιλίας και τη μακραίωνη διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού ενώ πρότεινε οινο-διατροφικούς συνδυασμούς που εγγυώνται τη διατήρηση της καλής υγείας και ευρωστίας.

00EossPeriptero02

Στα πλαίσια γευσιγνωστικών δοκιμών κατά τη διάρκεια του «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE» αλλά και στην κεντρική σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» συνδυάστηκαν οι εκλεκτοί Μοσχάτοι οίνοι με τις γαστρονομικές δημιουργίες του διακεκριμένου chef Λευτέρη Λαζάρου, του καταξιωμένου και ιδιαιτέρως αγαπητού στο κοινό Πάνου Ιωαννίδη (master chef) αλλά και του ευρηματικού Συριανού chef Κωνσταντίνου Μπουγιούρη που είχε όλη την επιμέλεια των μαγειρικών παρουσιάσεων. Οι χαμογελαστές παρουσιάστριες των event  Γεωργία Σικοπέτη και Εύα Παρακεντάκη, πρόβαλαν τη Σάμο και το κρασί της, με άκρως επαινετικά σχόλια, ενώ διάφορα πανελλήνια τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αναφορές στο θέμα.

00EossPeriptero03

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των παράλληλων εκδηλώσεων δημιουργήθηκε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο καθώς οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές δημιουργίες με τα εκλεκτότερα ελληνικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα αλλά και να γευτούν τα πολυβραβευμένα σαμιώτικα κρασιά. Το περίπτερο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και ο χώρος του ΕΟΣ Σάμου συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου, αποτελώντας πόλο έλξης για εκείνους που επιμένουν ποιοτικά!

Πηγή: www.samiaampelos.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »