Το κρασί της Σάμου στο Παρίσι

Το κρασί της Σάμου στο Παρίσι

Η «πόλη του φωτός», το μαγευτικό Παρίσι, έγινε και φέτος το παγκόσμιο επίκεντρο του κρασιού και καλωσόρισε Γάλλους αλλά και διεθνείς αγοραστές, επιχειρηματίες οίνου και εστίασης, masters of wine και sommeliers.

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα και τη διεθνή καταξίωση, είχαν και πάλι τη δική τους θέση στην προβεβλημένη έκθεση WINE PARIS. Η συλλογική βούληση όλων των ιδρυτικών και επαγγελματικών οργανώσεων του κλάδου, ήταν να γίνει η Wine Paris σημείο συνάντησης όλων των terroirs του κόσμου, με στόχο να ενισχυθεί η μοναδικότητα και η ποικιλομορφία των αμπελουργικών τόπων, να συνενωθούν και συνεργαστούν ευρύτερα οι παραγωγοί με τους αγοραστές και να προβληθούν πληρέστερα τα οινοποιεία μέσα ένα στρατηγικής για την οινική αγορά σημείο: Την καρδιά της Γαλλικής πρωτεύουσας.

00Eoss02

Στην έκθεση Wine Paris 2020, τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου φιλοξενήθηκαν στον διακεκριμένο χώρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνων «Concours Mondial de Bruxelles» μαζί με εκείνα από όλον τον κόσμο που απέσπασαν βραβεία κατά την προηγούμενη χρονιά. Το Εκθεσιακό Κέντρο του Παρισιού – Porte de Versailles Paris, επισκέφθηκαν 30.000 επισκέπτες, εκ των οποίων το 35% προερχόταν από χώρες εκτός Γαλλίας.

00Eoss03

Πολύ περισσότερο από μια απλή έκθεση,η Wine Paris με τους 2.200 εκθέτες, συγκέντρωσε και φέτος την «αφρόκρεμα» των οίνων διεθνώς, σε ένα κρίσιμο -χρονικά και ουσιαστικά- σημείο της αγοραστικής σεζόν.

Στις παράλληλες δράσεις είχαν ενταχθεί master classes, διασκέψεις και εργαστήρια, αλλά και οινογευστικές δοκιμές που συντέλεσαν στο να προσφέρουν πρόσθετες ευκαιρίες για δικτύωση και εμπορικές επαφές, με αντίστοιχο πρόγραμμα συναντήσεων σε όλη την πόλη του Παρισιού!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Δέκα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ της Δευτέρας (28/09), αναχώρησε από τον λιμένα Μαλαγαρίου το πλοίο «Νήσος Χίος» παραλαμβάνοντας μόλις 39 (!!!) αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Περισσότερα »