Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμου για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Με την με αριθμό Γ.Δ 5 οικ.2961-10/24-01-2017 Κοινή Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 128/24-01-2017), καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της ακραίας φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α), βασίζεται σε τρείς πυλώνες:

α) την εισοδηματική ενίσχυση

β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και

γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια εισοδηματικά (εισόδημα των 6 τελευταίων μηνών), περιουσιακά (ακίνητη και κινητή περιουσία) και διαμονή (μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην ελληνική επικράτεια).

Απευθύνεται σε μονοπρόσωπα και πολυπρόσωπα νοικοκυριά, καθώς επίσης και σε αστέγους  και παρέχει εισοδηματική ενίσχυση από 200€, προσαυξανόμενη ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.

Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από τα Κέντρα Κοινότητας και τα ΚΕΠ των Δήμων, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης  https://keaprogram.gr, από εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Όλα τα δηλωθέντα στοιχεία ελέγχονται και επαληθεύονται ηλεκτρονικά και ως εκ τούτου οι δικαιούχοι  υποχρεούνται να δηλώνουν  την οποιαδήποτε μεταβολή που προκύπτει  στα στοιχεία τους, εντός 15 ημερών, κάνοντας τροποποιητική αίτηση, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει διακοπή της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Μετά την πάροδο ενός έτους, από την αρχική αίτηση,  ο δικαιούχος πρέπει να επανέλθει με νέα αίτηση, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανά περίπτωση, προκειμένου να συνεχισθεί η επιδότηση.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα, 2273022975 & 27661 του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σάμου,  στη διεύθυνση Πατριάρχου Δαμιανού 1, όπισθεν 1ου Δημοτικού Σχολείου, στην πόλη της Σάμου.

Από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »