Το κείμενο της Κίνησης Πολιτών «Σάμος – SOS» που δεν διαβάστηκε (;) στην Πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 21ης Νοεμβρίου

Ενημέρωση προς όλους τους Σαμιώτες  και τις Σαμιώτισσες

Αντιπροσωπεία της ομάδας αγώνα Σάμος S.O.S. από την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από τον Δήμαρχο Σάμου να πάρει το λόγο στην σημερινή συγκέντρωση. Σήμερα 21/11/2016 επανειλημμένα ζητήσαμε ξανά να μας δώσει ολιγόλεπτο λόγο στο βήμα. Απαγόρευσε ρητά τον λόγο στους ΣΑΜΙΩΤΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…. 

Δεν θα μιλήσουμε για την δημοκρατικότητα του κου Δημάρχου…. χαρακτηρίζει μόνος του τον εαυτό του! Για όλους όμως εμάς που ήμασταν στην πλατεία του Πυθαγόρα σήμερα 21 Νοεμβρίου 2016 ανακοινώνουμε πρώτα εδώ στην δημόσια ομάδα μας «Σαμιώτες…. Σάμος S.O.S.» στο facebookκαι από αύριο με δελτίο τύπου σε όλα τα ΜΜΕ το κείμενο του χαιρετισμού που θελήσαμε να απευθύνουμε στην συγκέντρωση….

ΣΑΜΙΩΤΕΣ, ΑΚΡΙΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ….

Χαιρόμαστε που είμαστε όλοι εδώ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ σ’ αυτή την επικίνδυνη στιγμή του τόπου μας και της κοινωνίας μας !

Μας λένε ψέματα!

Η κυβέρνηση και η Ε.Ε. υποκρίνονται! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ! Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια!

Τώρα αποκαλύπτονται σιγά – σιγά όλοι οι νόμοι και οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει ερήμην μας καταδικάζοντας έτσι τις ζωές μας, οδηγώντας μας σε απόλυτα αδιέξοδα!

Όμως έχουμε Δημοκρατία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν εμείς δεν συμφωνήσουμε! Άλλωστε το λένε και οι ίδιοι!

Εμείς αποφασίζουμε! και μένουμε αμετακίνητοι στις θέσεις μας :

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε τη διασφάλιση της Εθνικής μας Κυριαρχίας ,όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 28, παράγραφος 3 του συντάγματος και βάσει αυτού ζητάμε την αποτελεσματική προστασία, φύλαξη και επιτήρηση των συνόρων μας.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε την άμεση στελέχωση του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας του Στρατού και του Νοσοκομείου

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε την κατάργηση και ακύρωση της κλειστής δομής φιλοξενίας στο HOT SPOT ΣΑΜΟΥ και αποκλείουμε κάθε σκέψη δημιουργίας καινούριου HOT SPOT στο νησί.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από τη Σάμο μετά την παρέλευση της αρχικής συμφωνημένης προθεσμίας των 72 ωρών.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε την επιτάχυνση των διαδικασιών των επιτροπών καταγραφής και την άμεση στελέχωση τους με τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων, προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να μην παραμένουν στο νησί πάνω από 72 ώρες.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε για τις 72 ώρες παραμονής των μεταναστών στο νησί μας, να φιλοξενούνται στη Σάμο με καλές συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και υγιεινής.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε κάθε ενέργεια και πρακτική οποιουδήποτε οργανισμού, είτε τοπικού, είτε εθνικού, είτε διεθνή, που ενθαρρύνει την μόνιμη εγκατάσταση μουσουλμανικού πληθυσμού στο νησί, να θεωρηθεί παράνομη και καταχρηστική. Η Σάμος είναι γεωπολιτικά ευαίσθητος τόπος και μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τρίτες χώρες.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε τον άμεσο έλεγχο όλων των ΜΚΟ και την αυστηρή εποπτεία αυτών από τις Ελληνικές αρχές, καθώς και τον περιορισμό της FRONTEX στα καθήκοντα της.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε άμεσα την επιστροφή της κανονικότητας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί μας. Η Σάμος είναι Τουριστικός Προορισμός και δεν επιδέχεται κανενός είδους αλλοίωση της τουριστικής της ταυτότητας.

Η Σάμος μας είναι ο τόπος μας! Οφείλουμε να παλέψουμε όλοι μαζί να πάρουμε πίσω το νησί μας , να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!

Ο αγώνας μας συνεχίζεται! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ και μένουμε ακλόνητοι στις θέσεις μας!

Επιτροπή αγώνα Σάμος S.O.S.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Η προσπάθεια Μουτζούρη να δημιουργήσει ξανά το επαναστατικό κλίμα του περασμένου Φεβρουαρίου έπεσε στο κενό, αφού φορείς και πολίτες, με όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί

Περισσότερα »
Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για παράνομη διακίνηση υπηκόου τρίτης χώρας. Την έκρυψε στη βαλίτσα του

Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για παράνομη διακίνηση υπηκόου τρίτης χώρας. Την έκρυψε στη βαλίτσα του

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (22/09), στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν

Περισσότερα »
Αστυνομικοί Σάμου: Συμπεριφορές άκρως απαξιωτικές και ταπεινωτικές, από εισαγγελικούς λειτουργούς προς συναδέλφους μας, είναι θλιβερές

Αστυνομικοί Σάμου: «Επί σειρά ετών έχουμε επιδείξει μαθήματα ανθρωπισμού και επαγγελματισμού»

Ή Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου απάντησε σε δημοσίευμα της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» σχετικά μετις καταγγελίες για ένα ακόμα περιστατικό βίας αστυνομικών εις βάρος, αυτή τη

Περισσότερα »