Το «γλέντησαν» στο Ηραίον στη γιορτή των ψαράδων

Μια όμορφη βραδιά πέρασαν όσοι βρέθηκαν στο Ηραίον την Τρίτη βράδυ (18/07) στη γιορτή των ψαράδων. Η εκδήλωση γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη του ΔΟΠΠΟΝΑΣ, ενώ πρόσφεραν σημαντική βοήθεια ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ηραίου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών «Η Θεά Ήρα» και οι Εθελοντές Πυροσβέστες του Ηραίου.

Άφθονο ψάρι, περίπου 500 κιλά σαρδέλες, 200 κιλά κρασί που ήταν προσφορά του ΕΟΣ Σάμου, πατάτες και σαλάτες που ετοίμασαν οι κάτοικοι της κοινότητας.

00PsaradesIriao02

Η δεύτερη χρονικά γιορτή των ψαράδων, αυτή του 2017, συγκέντρωσε περισσότερο κόσμο από το 2016, ενώ το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου «Ωκυρρόη η Σαμία» στην έναρξη της εκδήλωσης παρουσίασε δρώμενο και χαρακτηριστικούς παραδοσιακούς χορούς από τη ζωή των ψαράδων στη θάλασσα, όπου τα επιμελήθηκε η κα Ελένη Παντελούκα, πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του πολιτιστικού συλλόγου.

Επίσης τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών, χόρεψαν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ τη βραδιά έκλεισε το μουσικό συγκρότημα του Κυριάκου Μαυρίκη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

00PsaradesIriao03

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Αμυρσώνης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Λευτέρης Αξιώτης, Κώστας Βογιατζής και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σάμου κ. Δημήτρης Βογιατζής.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

5ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Σάμου

5ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Σάμου

Σήμερα 22-10-2020 πραγματοποιήθηκε η 5ωρη στάση εργασίας και  δράσεις που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (21/10) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις

Περισσότερα »