Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου σας εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου σας εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!

Ας ελπίσουμε επίσης και τα αδέσποτα να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για αυτά τα ταλαιπωρημένα και ανυπεράσπιστα πλάσματα. Αλλά όλες οι προσπάθειες μας θα είναι μάταιες, αν δεν υπάρξει υποστήριξη από τους φορείς. Τα δύο φλέγοντα ζητήματα αυτή την στιγμή είναι: ένα Δημοτικό Κτηνιατρείο και η πρόληψη κατά των εγκαταλείψεων από τους αρμόδιες υπηρεσίες.

00Dog01

Ο Δήμος πρέπει να βρει το συντομότερο δυνατόν μια κατάλληλη αίθουσα για ένα Δημοτικό Κτηνιατρείο, αλλιώς δεν θα μπορούν να συνεχιστούν οι μαζικές στειρώσεις με τους εθελοντές κτηνιάτρους. Αν καθυστερήσει αυτή η δράση θα ακολουθήσει ένας ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός αδέσποτων με τραγικές συνέπειες, που θα μηδενίσουν όλες τις προηγούμενες μας προσπάθειες.

00Dog02

Επίσης είναι απαραίτητο να προχωρήσουν με προτροπή του Δήμου οι αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, λιμενικό και προ πάντων δασαρχείο) σε ελέγχους για ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόμενων σκύλων. Αυτό θεωρείται η πιο αποτελεσματική πρόληψη της εγκατάλειψης, η οποία είναι η βασική αιτία της ύπαρξης των αδέσποτων (βλ. φωτογραφίες με μερικά από τα πρόσφατα εγκαταλειμμένα σκυλάκια).

00Dog03

00Dog04

Και τα δύο ζητήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν σχεδόν ανέξοδα, το μόνο που χρειάζεται είναι η βούληση!!! Ας ελπίζουμε να βρούνε ανταπόκριση οι δύο ευχές μας για το καινούριο έτος.

00Dog05

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »