Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών στα νησιά, τη διατήρηση των κολαστηρίων των hotspots, εντείνοντας την καταστολή πατώντας στην εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείτε και από την αύξηση των προσφυγικών ροών, είτε με την παρουσία ζέπελιν, είτε με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Κορόιδεψε προεκλογικά το Σαμιακό λαό. Τόσο η ίδια όσο και οι εκλεγμένες περιφερειακές και δημοτικές αρχές του τόπου αποδέχονται τη μονιμοποίηση του διπλού εγκλωβισμού στο νησί μας, τη δημιουργία νέου hotspot στο νησί, , αρκεί να μην είναι στην πόλη της Σάμου, ακολυθώντας τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που οδηγεί στον εγκλωβισμό και τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι λίγες μετακινήσεις αυτών των ημερών προς την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σταγόνα στον ωκεανό κι αποδεικνύουν ότι μόνο ο οριστικός απεγκλωβισμός και όχι η λεγόμενη «αποσυμφόρησης», θα λύσει το πρόβλημα!

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αυξάνουν την καταστολή, πολύ περισσότερο με την κατάργηση του 2ου βαθμού εξέτασης του ασύλου, αφού θα αυξήσουν οι απελάσεις, αφήνοντας αυτούς τους ανθρώπου έρμαια της τύχης με κίνδυνό το θάνατό τους. Ταυτόχρονα μεγαλώνουν της εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο με συνέπεια την μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, με σοβαρό κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Ο Σαμιακός λαός έχει πείρα και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Τον καλούμε να μη ξεγελαστεί, να μην υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις που από κοινού είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και να γυρίσει την πλάτη σε όσους τον κορόιδεψαν. Να εκφράσει με κάθε τρόπο αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα του πολέμου και την οικονομικής φτώχειας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:

Να κλείσει ΤΩΡΑ το hotspot Στη Σάμο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα

Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί άμεσα με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν

Όχι στην κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης ασύλου

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »