Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τις εκρηκτικές συνθήκες στο HOT-SPOT και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τις εκρηκτικές συνθήκες στο HOT-SPOT και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης

Θυμηδία προκαλούν τα αργοπορημένα, ούτως ή άλλως, μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία προσφύγων και μεταναστών από την επιδημία. Μέτρα όπως “καθαρισμός με αντισηπτικά στα χερούλια και στα κοντέινερ” ή “να γίνεται μια φορά η διανομή συνολικού φαγητού” ή ότι “απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 10 ατόμων” είναι σκέτη κοροϊδία, αφού χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε σκηνές, σε παραπήγματα, δίχως στοιχειώδη μέσα υγιεινής, δίχως ζεστό νερό.

Μόνη λύση για να αποφύγουμε τα χειρότερα πρόσφυγες-μετανάστες και κάτοικοι είναι ο απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών ΤΩΡΑ! Να κλείσει το hotspot και να μην γίνει κανένα νέο πουθενά στο νησί.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τη δημιουργία νέων κλειστών κέντρων-φυλακών της Ε.Ε. στα νησιά με όχημα την πανδημία, πρέπει να πέσει στο κενό.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγιεινής τόσο για πρόσφυγες-μετανάστες όσο και για όλους τους εργαζόμενους στα ΚΥΤ. Διαρκείς απολυμάνσεις και καθαρισμός όλων των χώρων, διάθεση μέσων υγιεινής και προστασίας σε όλους δωρεάν, ζεστό και καθαρό νερό. Άμεση λειτουργία στελεχωμένου ιατρείου στο Hot Spot με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Να σταματήσουν τώρα οι αλλαγές στις συμβάσεις από πλήρη σε μερική απασχόληση των εργαζόμενους security του hotspot, που εκβιαστικά επιβάλει η εταιρεία φύλαξης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »