Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαλαγάρι

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαλαγάρι

Για άλλη μια φορά η κυβερνητική πολιτική, του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά μας, επέλεξε τις κινήσεις εντυπωσιασμού στέλνοντας δύο (2) αρματαγωγά στο Μαλαγάρι της Σάμου για να φιλοξενήσουν προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες με τις συνεχείς βροχές και το δριμύ κρύο.

Η κίνηση αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται μέσα και γύρω από το hotspot και διαβιώνουν σε απαράδεκτα απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες.

Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο δεν φιλοξενήθηκε ένα μέρος αυτών των ανθρώπων, τα δυο βράδια που βρίσκονται τα πλοία στο λιμάνι,  αλλά θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά και να μεταφερθούν κατευθείαν στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η λύση ουσίας που θα μπορούσε να δοθεί είναι :

Να ναυλωθούν επιβατηγά πλοία από την κυβέρνηση και να μεταφερθούν τώρα όλοι οι υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες εντός κι εκτός ΚΥΤ σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Να κλείσει το χοτ σποτ και να μη γίνει νέο πουθενά στο νησί.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται στο νησί μας μετά  την καταγραφή και την ταυτοποίησή τους να φιλοξενούνται σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα, να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες ασύλου και να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες που επιθυμούν.

Κ α λ ο ύ μ ε όλους τους εργαζόμενους και όλο το Σαμιώτικο λαό να συμμετέχει στην συγκέντρωση που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σήμερα Τρίτη 7 Γενάρη και ώρα 4 το απόγευμα στο Μαλαγάρι προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την εγκληματική κυβερνητική πολιτική και ν’ απαιτήσουμε να δοθούν άμεσες λύσεις ως παραπάνω.

00Nefeli00

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Στα όριά τους βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική πριν ακόμη μπει ο χειμώνας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας,

Περισσότερα »
Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν μας, ὅτι περατωθείσης τῆς ἐκ βάθρων ἀνακαινίσεως τοῦ Καθολικοῦ Ναοῦ τῆς Ἱερᾶς καί Σεβασμίας Μονῆς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου

Περισσότερα »