Το Επιμελητήριο Σάμου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Την Τετάρτη (18/01) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Αιολίς» το Επιμελητήριο Σάμου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής αναφέρθηκε στη χρονιά του 2016 που όπως είπε: «ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Η αύξηση της φορολογίας, η ανεργία, η μείωση της αγοραστικής δύναμης, αλλά και το μεταναστευτικό – προσφυγικό με τις σοβαρές επιπτώσεις του στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό. Ασχοληθήκαμε με πάρα πολλά θέματα, στέλνοντας επιστολές σε αρμόδιους υπουργούς για θέματα ακτοπλοϊας και συγκοινωνιών των νησιών, για θέματα συντελεστών ΦΠΑ και το μεταναστευτικό για να επιδιώξουμε την επίλυσή τους».
Ο κ. Κυριαζής επεσήμανε την αρνητική θέση του Επιμελητηρίου Σάμου για δημιουργία 2ου HOT SPOT και ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται γιατί τίποτα δεν τελείωσε. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «πακέτο διακοπών» σε συνεργασία με την HELLENIC SEAWAYS και στην έκπτωση του 30% που παρείχε η εταιρεία, όπως επίσης και πληθώρα άλλων εταιρειών.
Αναφερόμενος στον τουρισμό είπε ότι το Επιμελητήριο ήταν πάντοτε σε αεροδρόμιο ή λιμάνια για να υποδεχθεί τους τουρίστες που πατούσαν για πρώτη φορά το έδαφος της Σάμου.
Πολύ σημαντική για τον κ. Κυριαζή ήταν η συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με θέμα «Ο Επιμελητηριακός θεσμός ως μοχλός ανάπτυξης», αλλά όπως αναφέρθηκε δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση στην κοινή γνώμη γιατί εκείνες τις ημέρες υπήρχε μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο.
Υπήρξε συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε πολλές τουριστικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αλλά και πολλά σεμινάρια που θα γίνουν και το 2017.
Μεγάλη επίσης ήταν η συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε δωρεά τροφίμων και ρουχισμού που δόθηκαν τόσο στην Εκκλησία, όσο και σε πρόσφυγες – μετανάστες.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Γιώργος Κυριαζής είπε: «Συνεργαζόμενοι αρμονικά όλοι μαζί, καταφέραμε το αρνητικό πρόσημο που είχε η τουριστική κίνηση το Μάϊο με -52%, να το κλείσουμε τον Οκτώβριο με -24%. Ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα που καταφέραμε όλοι μαζί. Όσο αφορά τις νέες εγγραφές ήταν στον αριθμό έξι (6), πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι προσπαθούν για κάτι καλύτερο. Επίσης το Επιμελητήριο Σάμου έκλεισε με την 31/12/2016 με αποθεματικό 120.000€, λιγότερο από το 2015, επειδή κάποιες επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν την οφειλή τους, αλλά και ότι συμμετείχαμε σε πολλές τουριστικές εκθέσεις για τη διαφήμιση του νησιού»
Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο κ. Βασίλης Πανουράκης, περιφερειακός σύμβουλος που κέρδισε ένα tablet (τάμπλετ).
Στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Άννη Ανδρεάδου, κα Ιωάννα Καραγιάννη, κα Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή – Λαθουρά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Στεφανής, Δημήτρης Κυριαζής, ο τέως Δήμαρχος κ. Στέλιος Θάνος, ο Διοικητής της ΠΥ Πύραρχος κ. Παναγιώτης Κοτρίδης, ο Λιμενάρχης Σάμου Αντιπλοίαρχος κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, εκπρόσωπος της 79 ΑΔΤΕ Αντισυνταγματάρχης κ. Αστρίνης, η διευθύντρια του Υποκαταστήματος Σάμου της Τράπεζας Ελλάδας κα Ράνια Θάνου, ο διευθυντής του Υποκαταστήματος Σάμου της Εθνικής Τράπεζας κ. Κώστας Θεοδωράκης, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Λογοθέτης και αρκετοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.
Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σάμου π. Στέφανος Αθανασίου.
Αλέξης Κομνηνός
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »
5ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Σάμου

5ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Σάμου

Σήμερα 22-10-2020 πραγματοποιήθηκε η 5ωρη στάση εργασίας και  δράσεις που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας

Περισσότερα »