Το Επιμελητήριο Σάμου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Την Τετάρτη (18/01) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Αιολίς» το Επιμελητήριο Σάμου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Το καλωσόρισμα έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Κυριαζής. Ο κ. Κυριαζής είπε ότι θα «θα πρέπει όλοι μας να προτείνουμε λύσεις και προτάσεις για τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων του τόπου των επιχειρήσεων και των πολιτών».

Ο κ. Γιώργος Κυριαζής έκανε κι ένα μικρό απολογισμό για το 2018.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Γιώργος Κουρής, ο Διευθυντής της Δνσης Αστυνομίας Σάμου κ. Δημήτριος Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης και ο Διοικητής της ΠΥ Σάμου κ. Δημοσθένης Ραγκαβάς. Επίσης από την πλευρά του Δήμου Σάμου οι δημοτικοί Σύμβουλοι κα Άννη Ανδρεάδου, κα Ιωάννα Καραγιάννη, κ.κ. Τάσος Καλατζής, Κυριάκος Πατσίδης, Ελισαίος Μαυρατζώτης, Νίκος Στεφανής, Κώστας Βογιατζής, Δημήτρης Κυριαζής. Επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου κ. Κώστας Κυριαζής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου κ. Μανώλης Γιοκαρίνης, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Λογοθέτης, o πρόεδρος του ΕΟΣΣ κ. Γιάννης Σκούτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους και αρκετοί επιχειρηματίες. Την πίτα ευλόγησε ο π. Δημήτριος Ρηγάκης. Το φλουρί κέρδισε ο μικρός Γιάννης Φλωρούς και αντιστοιχούσε σε ένα tablet.

00KopiPitasEpimelitirio03

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Περιληπτικά ο κ. Γιώργος Κυριαζής είπε τα εξής:

«Ο ρόλος του επιμελητηρίου είναι να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στις επιχειρήσεις και να προωθεί τα συμφέροντά τους. Επίσης συμβάλλει στην ανάπτυξη και την προώθηση του Νομού με τις ενέργειές του, στον τομέα του τουρισμού, τη μεταποίηση και τη βελτίωση των υπηρεσιών.

Απαιτεί καλύτερες συνθήκες για τα νησιά μας, με καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης παρεμβαίνει στην κεντρική διοίκηση για θέματα ΦΠΑ, φορολογικά, γραφειοκρατικά, μεταναστευτικό, προγράμματα ΕΣΠΑ και όλα εκείνα που αφορούν τον τόπο μας.

Με ενέργειες, συναντήσεις με την κυβέρνηση και με την κεντρική ένωση επιμελητηρίων και με επιστολές προς:

τον Υπουργό Ναυτιλίας (συχνές επιστολές) για ακτοπλοϊκή σύνδεση για καλύτερα δρομολόγια πλοίων, προσεγγίσεις και στα δύο μεγάλα λιμάνια της Σάμου, επιπλέον δρομολόγια πλοίων για εμπορεύματα.

Κάναμε παρέμβαση για τη σύνδεση με Δωδεκάνησα.

Αποστείλαμε επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με το θέμα του μεταναστευτικού.

ΟΑΕΕ και Υπουργό και ζητήθηκε για ασφαλισμένους επιχειρηματίες οι οποίοι παρόλο που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, να μπορούν να έχουν δωρεάν υγειονομική περίθαλψη όπως όλοι οι διαμένοντες σε αυτή τη χώρα.

Υπουργείο εξωτερικών για προβλήματα που προέκυψαν κατά την είσοδο Τούρκων τουριστών.

Οργάνωσε με την απεργία για το ΦΠΑ μαζί με τα άλλα δύο επιμελητήρια των νήσων Βορείου Αιγαίου.

Είχαμε επίσης ημερίδα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Όσο αφορά τον τουρισμό τώρα θα ήθελα να αναφερθώ στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Σάμο για το 2018. Οι αφίξεις τουριστών με πτήσεις τσάρτερ για τη Σάμο αυξήθηκαν 17% σε σχέση με το 2017 και έφτασαν το 2018 τους 290.000 127 και συνολικά 462.742 επιβάτες για Σάμο. Πραγματοποιήθηκαν 2.263 πτήσεις τσάρτερ, αύξηση 20,2% από το 2017. Επίσης 14.737 επιβάτες με κρουαζιερόπλοια επισκέφθηκαν τη Σάμο το 2018 σε 96 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί, έναντι 10 χιλιάδων επιβατών του 2017. Παρόλα τα προβλήματα της χώρας, του μεταναστευτικού, αλλά και τα προβλήματα της γείτονος Τουρκίας ο τουρισμός της αυξήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Συμμετείχαμε μαζί με την Περιφερειακή ενότητα Σάμου στην έκθεση food EXPO 2018. Συμμετοχή με δικό μας περίπτερο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαμε στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης 2018 πραγματοποιώντας συναντήσεις με το επιμελητήριο Σμύρνης, την πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη και άλλους επιχειρηματικούς παράγοντες της περιοχής.

Συνδιοργανώσαμε και αυτή τη χρονιά με την Περιφερειακή ενότητα Σάμου έκθεση τοπικών προϊόντων 2018 στην παραλιακή της πόλης της Σάμου. Με εκδηλώσεις για το Σαμιακό πρωινό, προώθηση τοπικών προϊόντων.

Υποδεχθήκαμε τους πρώτους τουρίστες για το 2018 στο αεροδρόμιο της Σάμου. Επιχορήγησε με διάφορες εκδηλώσεις όπως το Ηραίον Music Festival, τον Eμπορικό Σύλλογο Σάμου, Εμπορικό Σύλλογο Μυτιληνιών.

Το επιμελητήριο Σάμου είναι συμμέτοχος τα τελευταία δύο χρόνια σε προγράμματα

00KopiPitasEpimelitirio02

Στο Filoxeno.com τον μεγαλύτερο Eλληνικό ταξιδιωτικό οδηγό που υποστηρίζεται από τα Eλληνικά επιμελητήρια και που προβάλλει περισσότερες από 23.000 τουριστικές επιχειρήσεις σε εννέα γλώσσες και σας προσφέρει δωρεάν καταχώρηση και δωρεάν online κρατήσεις στα καταλύματα και ξενοδοχεία μέσω της εφαρμογής bookoncloud.com και το Channel Manager όπου διαχειρίζεται επιχειρηματίας από ένα μόνο σημείο από ένα μόνο σημείο τις κρατήσεις.

Το Direct Market, είναι ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου μπορούν οι επιχειρήσεις που παράγουν να προωθήσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους ηλεκτρονικά.

Επιπλέον σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Σάμου ιστοσελίδα «Discover Samos», η οποία αναδεικνύει τη Σάμο, τις φυσικές ομορφιές, τους αρχαιολογικούς χώρους και τις δραστηριότητες, καθώς πώς να ταξιδέψει κάποιος στη Σάμο.

Εκπαιδεύσαμε πάνω από 400 άτομα (ιδιοκτήτες και υπαλλήλους) στα σεμινάρια υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ΕΦΕΤ ένα απαραίτητο εφόδιο και υποχρεωτικό πιστοποιητικό καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι επιχειρήσεις που παράγουν επεξεργάζονται αποθηκεύουν μεταφέρουν διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων, έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων.

Το 2018 θα πραγματοποιηθούν νέα σεμινάρια ΕΦΕΤ και τεχνικών ασφαλείας. Για το 2018 οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων ήταν 187 και οι διαγραφές 223. Στην υπηρεσία ΓΕΜΗ για το 2018 πραγματοποιήθηκαν 1.075 μεταβολές και εκδόθηκαν 392 πιστοποιητικά.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα