To ΕΠΑ.Λ Σάμου «δημιούργησε» και φέτος

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου διοργανώνει τη μεγάλη έκθεση «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί, μια έκθεση ανοιχτή στο κοινό, στην οποία παρουσιάζονται τα έργα των μαθητών του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.

Έτσι και σήμερα Τετάρτη (15/05) υλοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά η έκθεση αυτή στο προαύλιο του Σχολικού Συγκροτήματος των Λυκείων.

Καλεσμένοι ήταν οι μαθητές των Γυμνασίων, οι οποίοι ξεναγήθηκαν διεξοδικά στα εργαστήρια και τους χώρους διδασκαλίας και δημιουργίας του σχολείου. Ενημερώθηκαν, κυρίως, για τις επιλογές σπουδών και επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει το ΕΠΑΛ, καθιστώντας τη σημερινή έκθεση μιας πρώτης τάξης δράση επαγγελματικού προσανατολισμού.

Παρουσιάστηκαν δημιουργίες όλων των Τομέων: μηχανολογικές κατασκευές, ηλεκτρολογικά και αυτοματισμοί, εφαρμογές πληροφορικής, δράσεις του Τομέα Οικονομίας, προτάσεις κομμωτικής και αισθητικής. Οι καθηγητές και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρόοδό τους και την κατάρτιση που αποκτούν κατά τη φοίτησή τους στα Επαγγελματικά Λύκεια του νησιού μας.

Ήταν και η μεγάλη ευκαιρία να παρουσιαστούν στους μαθητές του νησιού τα μεγάλα «ατού» των Επαγγελματικών Λυκείων. Πρώτο και πιο άμεσο: οι πολλές επιτυχίες στα Πανεπιστήμια της χώρας. Με τις νέες διατάξεις οι μαθητές των ΕΠΑΛ βρίσκουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας σπουδές πολύ ευκολότερα και στοχευμένα από ότι οι υπόλοιποι μαθητές. Δεύτερο «ατού» είναι ο θεσμός της Μαθητείας, που εξασφαλίζει εργασιακή εμπειρία, προϋπηρεσία και αναβαθμισμένη επαγγελματική κατάρτιση στους αποφοίτους ΕΠΑΛ. Τέλος, το μεγάλο επίτευγμα των τελευταίων ημερών: η σύσταση από τη νέα σχολική χρονιά του νέου Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας στο Μαυρογένειο ΕΠΑΛ, που θα δώσει σημαντικές επιλογές σπουδών και καριέρας σε πολλούς νέους του νησιού μας.

 

00EpalDimiourgies02

Η έκθεση, φυσικά, ενσαρκώνει την έννοια του «σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία» και προσελκύει κάθε χρόνο και πλήθος επισήμων προσκεκλημένων αλλά και γνωστούς και φίλους του ΕΠΑΛ και του Εργαστηριακού Κέντρου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τους επισκέπτες περίμενε ένα φιλόξενο τραπέζι και ένα πιάτο από την πατροπαράδοτη «γιορτή» που σιγόβραζε όλο το βράδυ για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Την έκθεση επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο οποίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το γιορτινό κλίμα και απέδωσε τα εύσημα στους καθηγητές για την όλη οργάνωση και την έμπνευση που δίνουν στους μαθητές.

Το Radio Cafe 102,4 και το Samos Today ευχαριστεί θερμά τον φιλόλογο καθηγητή του ΕΠΑΛ Σάμου, κ. Χαράλαμπο Βουρλίδα για την ξενάγηση στην δημιουργική έκθεση.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Ελένη Χατζηγεωργίου

00Elia

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »