Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου είπε «ΟΧΙ» στην πρόταση του Δημάρχου ν’ αναλάβει τη θέση του προέδρου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου

Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια: Ομιλία με τον καθηγητή κ. Δημήτρη Νανόπουλο «Η προέλευση των Φυσικών Νόμων»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (13/08), ως πέμπτο θέμα ήταν η αντικατάσταση μελών του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου». Να υπενθυμίσουμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου (30/07) η πρόταση του κ. Δημάρχου δεν είχε λάβει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων (δεκαεπτά), εφόσον ήταν θέμα στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης και είχε λάβει δέκα τρείς ψήφους.

Εν τω μεταξύ υπήρξε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα και η παραίτηση από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισαίου Μαυρατζώτη (όχι όμως από μέλος του ΔΣ) κι έτσι το θέμα ως επείγον έπρεπε να συζητηθεί. Πριν τη συζήτηση του θέματος ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Σάμου κ. Σταύρος Μιχαλόπουλος λαμβάνοντας το λόγο ανέφερε την τελική γνωμοδότηση λέγοντας περιληπτικά ότι το καταστατικό προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής του Δημάρχου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου» και αυτόματα ο Δήμαρχος Σάμου εφόσον εγκριθεί η πρόταση, είναι ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Αναλυτικά η γνωμάτευση έχει ως εξής:

«Συντρέχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις προκειμένου να συμμετέχει ο Δήμαρχος Σάμου στο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ως δημότης Σάμου, του οποίου η επαγγελματική και επιστημονική ιδιότητα, η εξειδικευμένη γνώση και η κοινωνική δραστηριότητα είναι συναφείς προς το αντικείμενο του οργανισμού, ήτοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου και ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο εν προκειμένω του Δήμου Σάμου. Στην περίπτωση αυτή ο κ. Δήμαρχος Σάμου θα είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου». Αυτά ανέφερε ο κ. Σταύρος Μιχαλόπουλος και αναμένεται η απόφαση αυτή να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, κάτι που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η πρόταση του κ. Δημάρχου Σάμου προς ψήφιση, χωρίς να υπάρξει άλλη πρόταση από καμία άλλη Δημοτική παράταξη ήταν η εξής:

«Αντικατάσταση του αποβιώσαντος Ανδρέα Βασιλάκη από τον Αντιδήμαρχο κ. Εμμανουήλ Ισιδώρου, αντικατάσταση του κ. Βασίλη Πανουράκη από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και αντικατάσταση του κ. Αναστάσιου Νικολαϊδη από την κα Ευαγγελία Μένεγα».

Η πρόταση τέθηκε σε ανοικτή ψηφοφορία και τ’ αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Αμυρσώνη ήταν τα εξής: 9 ΝΑΙ στην πρόταση του Δημάρχου, 2 ΟΧΙ στην πρόταση του Δημάρχου και 11 ΠΑΡΩΝ στην πρόταση του Δημάρχου.

Πλην όμως τ’ αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν ήταν σωστά, διότι έπειτα από την απομαγνητοφώνηση του σχετικού video (σε live μετάδοση που έκανε το Radio Café 102.4 και το Samostoday) τ’ αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Τη στιγμή της ψηφοφορίας παρόντες στην αίθουσα ήταν 23 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Αναλυτικά η ψηφοφορία:

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: ΕΝΝΕΑ

Αμυρσώνης Κωνσταντίνος

Κυριαζής Δημήτρης

Μανδουραράκης Ιωάννης

Παπαγεωργίου Πάρης

Σεβαστάκης Χριστόδουλος

Σίμος Αντώνης

Αξιώτης Ελευθέριος

Βαλκαμλής Βασίλης

Ισιδώρου Εμμανουήλ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: ΔΥΟ

Μαστροκωνσταντή – Λαθουρά Μαριάνθη

Μαυρατζώτης Ελισαίος

ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: ΔΩΔΕΚΑ

Βογιατζής Κώστας

Καρλοβασίτης Βαγγέλης

Μαυρατζώτης Δημήτρης

Τριανταφύλλου Νίκος

Ανδρεάδου Άννη

Διακοσταμάτης Γιώργος

Καλατζής Τάσος

Καραγιάννης Δημήτρης

Τζίχας Κώστας

Σαρρηγεωργίου θεανώ

Κοζώνης Τάσος

Λεμονής Γιάννης

Συνεπώς η σωστή ψηφοφορία είναι: 9 ΝΑΙ – 2 ΟΧΙ – 12 ΠΑΡΩΝ

00Mavratzotis03

Να υπενθυμίσουμε ότι από την αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν παρών ο κ. Κυριάκος Πατσίδης, η κα Ζωή Πυργιώτη – Τσερέ και η κα Ιωάννα Καραγιάννη, αλλά είχαν αποχωρήσει για τους δικούς τους λόγους τη στιγμή της ψηφοφορίας.

Για τους δικούς τους λόγους δεν παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι κ. Καζόγλου – Μάης – Ματθαίου – Μηλίγκος – Στεφανής – Βολακάκης – Χατζηχριστοδούλου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στέλνει τα δικά του μηνύματα στο Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο. Σύμβουλοι της παράταξής του που ήταν παρών αλλά την ώρα της ψηφοφορίας αποχώρησαν, δημοτικός σύμβουλος που ψήφισε ΝΑΙ με «μαύρη καρδιά» και το φανέρωνε η γλώσσα του σώματός του και όλοι οι σύμβουλοι της ευρύτερης περιοχής Καρλοβάσου που ψήφισαν ΠΑΡΩΝ. Συγκεκριμένα τέσσερις. Αλλά ο καθένας προφανώς θα είχε τους δικούς του λόγους και η διαμαρτυρία τους εκφράστηκε μέσα από αυτή τη σημαντική ψηφοφορία. Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε για εμάς που παρακολουθήσαμε την ψηφοφορία, η απόφαση της κας Άννης Ανδρεάδου να ψηφίσει ΠΑΡΩΝ.

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη το ΝΑΙ του κ. Αντώνη Σίμου που ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος είχε ακούσει πολλές φορές τα εξ’ αμάξης από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου. Πραγματικά μεγάλη έκπληξη.

Τα πράγματα φαίνεται ότι δεν πάνε καλά. Φαίνεται ότι κάποιοι τάσσονται πλέον ανοικτά αντίθετοι με τις επιλογές του Δημάρχου ή με τις μέχρι τώρα επιλογές του.

Γνώμη μας είναι ότι ο Δήμαρχος ο οποίος φημίζεται για τη διπλωματία του λόγω και του επαγγέλματός του ως νομικός, θα μπορούσε να προτείνει κάποιον πρώην έμπειρο αιρετό ή πολίτη σχετικό με τα θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου ως πρόεδρο και το πρόβλημα θα τελείωνε εκεί. Αλλά… Όλα τα μυαλά δεν σκέφτονται ίδια. Προφανώς θα έχει τους λόγους του.

Το θέμα πάντως είναι ότι ο Δημοτικός συνδυασμός «Η Σάμος μπροστά» αντιμετωπίζει προβλήματα και αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή στον ένα χρόνο που έμεινε για να λειτουργήσει ομαλά ο Δήμος Σάμου μέχρι ν’ αναλάβουν οι επόμενοι, ίσως να ζήσουμε και ανεξαρτητοποιήσεις Δημοτικών Συμβούλων.

Αλέξης Κομνηνός

To Video μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

00CharismaLogo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »