Το ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων και τις κάμερες στις τάξεις

Το ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων και τις κάμερες στις τάξεις

Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους μαθητές της Γ λυκείου να ξεκινούν στις 11/5 και τους υπόλοιπους (λυκείων και γυμνασίων) να ξεκινούν μετά από μία εβδομάδα, στις 18/5. Συνεχίζει όμως να μην καταβάλει καμία προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα των σχολικών μονάδων, προβάλλοντας κι εδώ την ατομική ευθύνη, αντί να αναλάβει τη δική της. Κύριο ζήτημα αποτελεί το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, αν πραγματικά προστατεύεται η υγεία με ευθύνη του κράτους, χωρίς το κόστος και η ευθύνη να πέφτει σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε και η ηλεκτρονική διαβούλευση του κατάπτυστου νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία. Το κερασάκι στην τούρτα, μάλιστα, μπήκε το βράδυ της Παρασκευής 8/5, όταν και η κυβέρνηση “σαν τον κλέφτη”, έφερε στη βουλή και ψήφισε ρύθμιση η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση καμερών στις τάξεις για την online παρακολούθηση του μαθήματος, με πρόσχημα την αδυναμία μαθητών να προσέρχονται στο σχολείο λόγω της πανδημίας, καθώς επίσης και την επέκταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και σε καταστάσεις εκτός πανδημίας. Πρόκειται για άκρως αντιδραστική εξέλιξη αφού όχι μόνο δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, αντίθετα πρόκειται για απόλυτα αντιπαιδαγωγική εξέλιξη και ταυτόχρονα παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η σύγχρονη κι ασύγχρονη εκπαίδευση που χιλιάδες εκπαιδευτικοί αξιοποίησαν για να βρεθούν δίπλα στους μαθητές τους εν μέσω πανδημίας, καμία απολύτως σχέση δεν έχει με το livestreaming μάθημα απ’ την τάξη. Ο δάσκαλος στήριξε τους μαθητές του μέχρι τώρα, δείχνοντάς τους ότι είναι ακόμη δίπλα τους, έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο. Τα διάφορα τεχνολογικά μέσα και εκπαιδευτικές εφαρμογές, όμως, μόνο επικουρικά μπορούν να αξιοποιούνται στην εκπαίδευση και αναλόγως με την ηλικία των μαθητών. Δεν μπορεί να αντικατασταθεί η φυσική παρουσία των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας. Αν τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο πρέπει να βρουν και θα βρουν απέναντί τους όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους γονείς, όλους τους μαθητές, όλο το λαό.

Τώρα είναι ώρα να δυναμώσει ο αγώνας, με μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Όπως και εν μέσω πανδημίας δε μείναμε σιωπηλοί, έτσι και τώρα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας. Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλει την πολιτική της κυβέρνησης και καλεί τα σωματεία των εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους γονέων να προχωρήσουν σε Γ.Σ. και ανοιχτά Δ.Σ. και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, με βασικά αιτήματα:

Να καταργηθεί εδώ και τώρα συνολικά η απαράδεκτη τροπολογία για τις κάμερες. Καμία παγίωση αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων. Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο.

Να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Προστασία και μονιμοποίηση των καθαριστριών.

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »