Τις θέσεις του Δημοτικού συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Νίκος Κατρακάζος

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Μετά από πρόσκληση του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» και στο πλαίσιο της απόφασής για ένα αληθινό και ουσιαστικό διάλογο με την τοπική κοινωνία δηλαδή τους πολίτες και τους φορείς της, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(11\5) στο ξενοδοχείο Aeolis συνάντηση – διάλογος με τους φορείς του αθλητισμού και του πολιτισμού στο Δήμο.

00Katra02

Η συνάντηση προετοιμάστηκε από ομάδες εργασίας με συμμετοχή υποψηφίων του συνδυασμού, κατατέθηκαν προτάσεις και έγινε ουσιαστικός διάλογος. Θα ακολουθήσουν ανάλογες συζητήσεις την ερχόμενη εβδομάδα με τις επιχειρήσεις και τον εμπορικό κόσμο του Δήμου , με τον εθελοντισμό και με τον τουρισμό. Θα υπάρξουν επίσης επισκέψεις και διάλογος σε οργανώσεις και παραγωγούς του πρωτογενή τομέα αλλά και σε χώρους εργασίας σε κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για τα τεχνικά έργα και τα έργα υποδομών που σχεδιάζει ο συνδυασμός και προτείνουν να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης.

00Katra03

Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος δήλωσε σχετικά. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή και τον πολύ ουσιαστικό διάλογο που έγινε. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, και θα συνεχίσουμε ,και κατά τη διάρκεια της θητείας μας : ακούμε τη κοινωνία και τους φορείς της και συν αποφασίζουμε 5ετές σχέδιο που θα αποτελεί οδηγό μας. Η βαθιά γνώση των προβλημάτων που έχουμε τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας, η εμπειρία, η όρεξη, το όραμα μας αλλά και η ορμή των νέων ανθρώπων που μας πλαισιώνουν αποτελούν έγχυση για μια παραγωγική διαχείριση των ζητημάτων του τόπου μας.»

00Katra07

Δεσμευόμαστε σε ότι αφορά τον αθλητισμό

Ουσιαστική συντήρηση της αθλητικής υποδομής που σήμερα είναι σε τραγική κατάσταση.

Δημιουργία νέων χώρων.

Πραγματικά δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού στα σωματεία και τους αθλητές για όλα τα αθλήματα με τρόπο δίκαιο και σχέδιο με ορίζοντα 5 ετών.

00Katra08

Ενίσχυση δράσεων μαζικής άθλησης αλλά και διοργάνωση σε συνεργασία με ομοσπονδίες μεγάλων πανελλαδικών και πανευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στελέχωση των νομικών προσώπων στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ανθρώπους του αθλητισμού.

00Katra04

Τη συζήτηση παρακολούθησαν φορείς και παράγοντες του αθλητισμού οι οποίοι με τη σειρά τους κατέθεσαν προτάσεις αλλά και ερωτήματα προς τον κ. Κατρακάζο, σχετικά με τον αθλητικό χώρο και τις υποδομές.

Στις 8μ.μ. ξεκίνησε το δεύτερο μέρος τις συνάντησης με θέμα τον πολιτισμό, όπου παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

Ο κ. Κατρακάζος τόνισε τη σημασία του πολιτισμού και δεσμεύτηκε σε ότι αφορά τον πολιτισμό:

Ουσιαστική στήριξη του πολιτισμού στο Δήμο μας.

Στενή αληθινή συνεργασία με τους φορείς του πολιτισμού δίκαιη χρηματοδότηση, δίκαιη στέγαση σε χώρους του Δήμου.

Διεκδίκηση από τη Περιφέρεια του Επικούρειου πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου.

Συνέχιση με διεκδίκηση πρόσθετης χρηματοδότησης του έργου στο Ξενία.

00Katra05

Οργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ σε νέα βάση που να εξασφαλίζει προβολή και της τοπικής δημιουργίας αλλά και προβολή του τόπου μας. Στη προσπάθεια αυτή οι άνθρωποι του πολιτισμού και οι τοπικοί φορείς θα έχουν ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο.

Ο Πυθαγόρας αλλά και υπόλοιποι μεγάλοι που γεννηθήκαν στο τόπο μας θα αποτελέσουν σημαντικά όπλα πολύπλευρης δράσης.

00Katra06

Στελέχωση των νομικών προσώπων στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ανθρώπους του πολιτισμού αλλά και ανάθεση καθηκόντων και σε αντιδήμαρχο.

Mετά το πέρας της τοποθέτησης του κ. Κατρακάζου ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τον κόσμο.

Ελένη Χατζηγεωργίου

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »