Την Τετάρτη (27/09) και επίσημα η λειτουργία της τάξης των προσφυγόπουλων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου

Σήμερα Τετάρτη (27/09) θα ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία της τάξης των προσφυγόπουλων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου. Η τάξη αποτελείται από 17 άτομα (9 αγόρια + 8 κορίτσια) και προσωρινά θα στεγάζονται στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου γνωρίσαμε από κοντά τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και τη δασκάλα τους, που είναι υπεύθυνη για το συγκεκριμένο τμήμα.

Άλλα 4 προσφυγόπουλα αναμένονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, ενώ υπάρχουν και περισσότερες αιτήσεις ένταξης οι οποίες εξετάζονται.

Τα προσφυγόπουλα καθημερινά πλέον (Δευτέρα – Παρασκευή) θα παρακολουθούν 6ωρο πρόγραμμα, από τις 08:15 έως 13:15. Τις δύο πρώτες ώρες θα διδάσκονται γλώσσα και μαθηματικά, ενώ τις άλλες 4 ώρες θα διδάσκονται τα εξής μαθήματα: μουσική – εικαστικά – ξένη γλώσσα και φυσική αγωγή όπου θα ενσωματώνονται στις τάξεις του σχολείου μόνο για τα 4 μαθήματα που προαναφέρθηκαν.

Συνομιλώντας με την διευθύντρια του σχολείου την κα Δάφνη Παναγιώτου μας ανέφερε ότι όσο αφορά αυτά τα 17 παιδιά, υπάρχουν οι αντίστοιχοι προσωπικοί φάκελοι υγείας που αναγράφονται τα εμβόλια των παιδιών αλλά και το ιατρικό ιστορικό τους, όπως επίσης και η βεβαίωση της Αστυνομίας Σάμου που δείχνει ότι τελούν υπό την έγκριση ασύλου. Τα παιδιά αυτά διαμένουν εκτός κέντρου με τις οικογένειές τους, ενώ τελούν και υπό την επιτήρηση των Μ.Κ.Ο., Praksis, Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Ύπατη Αρμοστεία.

Η δασκάλα τους δε μας είπε ότι η συνεννόηση γίνεται με Ελληνικά (που ελάχιστα παιδιά γνωρίζουν) με Αγγλικά και με τη γλώσσα του σώματος.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτησή μας με τη Διευθύντρια του σχολείου την κα Δάφνη Παναγιώτου, μας είπε ότι αναμένουν ένα  κοντέϊνερ, που εφόσον δώσει την άδεια ο Δήμος Σάμου, θα προσφέρει η Ύπατη Αρμοστεία για να έχουν τα προσφυγόπουλα τη δική τους τάξη και ν’ απελευθερωθεί η βιβλιοθήκη του σχολείου που εξ’ ανάγκης χρησιμοποιείται ως τάξη.

Για το θέμα της μετεγκατάστασης του 2ου Δημοτικού σχολείου Σάμου σε κάποιον άλλο χώρο λόγω εκκίνησης των έργων, η κα Δάφνη Παναγιώτου ανέφερε ότι δεν έχει κάποια νεότερη σχετική ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου ή τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »